The Brand Equity Quiz 2012 – Chandigarh

The Brand Equity Quiz 2012 – Chandigarh

Courtesy: Hitesh Kamboj

6 teams to qualify for the regional final:
1. Bharti Airtel with (24 points)
2. Infosys Red (24)
3. Pioneer &Partner (25)
4. Samsung (24)
5. Infosys Blue (21)
6. Winshuttle (22)
The chief guest, Vivek Malhotra (Vice President and Head of Marketing for Idea Cellular’s Punjab, Himachal Pradesh and J&K circles) presented the prizes to the winners. The team from Samsung ( represented by Nitin Gupta and Manu Kaushik) maintained their lead from the start and won the quiz

1) Which Arch said “Chairs are arch. Sofa are Bourgeois ?
Answer: Le Corbusier.

2) Which abbreviation of the 1920s is probable influenced by the proprietor name “Frigidaire”
Answer : Fridge.

3) In the 1990 Louis Cartier popularize the use of –
a) Diamond
b) Pearls
c) Platinum
Answer: C

4) Paul Di Resto, Nico Huldenberg and Jules Bianchi are drivers for which F1 team?
Answer Force India

5) What is the minimum amt that one can send through Instant Money Order on India POST?
Ans 1000 Rupee

6) Which bollywood film, directed by Bimal Roy in 1953, is the story of and Impoverished farmer who become the Rickshaw Puller.
Answer: Do Bhiga Jamin.

7) Last year the world oldest marathon runner featured in a publicity campaign for
– UNICEF
– DUREX
– PETA
Ans- Peta

8) In 2011 Rupert Murdoch News Corp. Launched the ‘daily’ it is the first Newspaper ?
-Internet
-Tabloid
-Ipad
Ans : ipad

9) Missing

10) You have to pay to go up the Eiffel tower
Serious/Joking
Answer: serious

11) All the winner of Nobel Prizes for Eco. Have won the award in their lifetime.
Ans: True/False— True

12) Complete this phrase ; Be penny wise and– ——Foolish.
Answer : pound

13) In 1917 the US Rubber company almost marketed their footwear creation calling it Veds or Peds. They finally used another four letter word for them what was that
Ans: KEDS

14) Who headed the salt lake org. Committee for th Olympic Paralympics Winter games of 2002.
Answer: Romney

15) What is trade mark as a type of plasticized cardboard carton for milk & other folded from a single sheet ?
Answer: tetra pack

16) who worked in the Daily Bungle ?
– Superman
– Batman
– spiderman
Answer: Spiderman

17) the Pakistan version of which board game is called Crorepati Baopaar
ANSWER: Monopoly

18) which is the most popular flavour of ice cream?
– Chocolate
– Strawberry
– Vanilla
Answer : Vanilla

19) Which company traded itself first shares in the 2011 using NYSE symbol “LNKD”
Answer- linkedin.in

20) In their effort to stop tea from being declared the national drink being did bar owner in Ludhiana abduntly server to their Customer?
Ans: Lassy ( a drink extracted from the milk)
21-25 Visual ques

Ans: 21) 7-Up adv

Ans:22) Lufthansa logo

Ans:23) Vijaypat Singhania

Answer: 24) Azim Premji Voice

Ans 25 audio of Aiyyaa movie

2 point for each ques 26-30
26) Only 19 nation representing 6% of the world population have comprehensive national bans on ————- adv ?
Ans. Tabacco

27) who presented the first interi budget of independent India.
Ans: R. K. Shanmukham Chetty

28) The name of which mild pain killer comes from ‘acetyliete spirsaure’ salicylic acid.
Ans. Aspirin .

29) Acc. To Philip Kotler the science and art of exploring, creation value to satisfy the needs of a target mkt at a profit is called————
Ans. Marketing

30) In 1882, a company started by which inventor provided the 1st commercial light system in Lower Manhattan ?
Ans. GE, Thomas Edison.

Finals
Round 1 : ( Derek gave answers and teams had to make ques See below 6 ques.)

1) 7824-7431-7884 Ranjana Sonawane of Maharashtra
Answer: Who was first AADHAAR recipient.

2) To cure his kidney stones Marquir de Lessert drank this water from an his friends property.
Answer: How did we got Evain Water.

3) Forbes magazine says this Indian the MOST Losers of 2011?
Ans: who ranked Luxmi Mittal most loser of 2011

4) This auto sport originated when bootleggers transported whiskey at night in modified cars to deceive the police ?
Ans. How Nascar originated

5) Travel Company started in 1841 when the founder took 500 passenger from Leicester to Loughborough
Ans. How Thomas& Cook Formed.

6) answer was Nickelodeon.

Round 2
1) In 1990s before he become the pioneer of it he was a motorcycle dealer, having poultry farm, he has served in Indian army, Udupi hotel owner and a stockbroker. Who
Ans. CAPTAIN Gopinath

2) Which iconic brand has assembly line in Brazil and Bawal (Haryana).
Ans. Harley Davidson

3) Acc. To the Times in London who is riches Musician in 2011 under the age of 30.
Ans. Adele

4) Missed

5) Missed

6) It is belived, Japanese used to put something in Chai to make it bitter what they used to put in the Chai ?
Ans. Turmeric

Round 3 ( Flicker Round ) Visual.
Ans 1. Accenture
Ans2. ?
Ans3. Banker to the Poor book image by Mohammed Yunis
Ans4. Yuvi Foundation T-Shirt.
Ans5. Kari Leaves
Ans6. Manthan movie Poster.

Round 4. ( Idea Deal Round)
1) Acc. To the recent survey who is the best brand ambassador in watch category
Ans. Tiger Wood

2) Name this commodity which derives its name from ‘Juniper berry”
Ans. Gin

3) My wealth comes from Luck and compound Interest ?
Ans. Warren Buffet

4) India produce more than 109 Product of it in India somthing related to the Agri product what ?
Answer: Spices ( The Youngest one in the hall crack this one Arpit from DPS)

5) In which city of Southern Hemisphere the movie ‘ The Lord of King’
Ans. NZ

6) Which company in the world produce more than 300 million rubber tyre ?
Ans. Lego

Round 5 (Skype Round) Audio round

Ans. 1 Neck Chand video

Ans.2 Q.n was cancelled as audio was not clear.

Ans.3 Whitney Houston song

Ans.4 Vico Termeric adv in Audio

Ans.5 Anushman Khurana Actor in Vickey Donor

Ans 6 Audio OF Piyush Pandey.

Last Round 6, 9 ques. In this round 1 team had to be out after 3 ques. 3 teams had to go back to pavilion and in which last year winner from Pioneer&Partner even after making a very gud come back in the game by giving answers of 3 ques. Consecutively and then fight remained for left 2 teams (Samsung and Infosys).

Round 6 Buzzer Round.

1. This mgt guru initial letter of his name is ‘MEP’
Ans. Micheal E Porter

2. Harry Bentley Bradley set to design which brand of Toys ?
ans. Hot Wheel

3) Qns on some comparison with Marilyn Monroe.

Winshuttle was Out after these 3 ques due to lowest score ?

4) In term of Tonnage which state produce more Wheat ( This ques. Made the fight tough for Pioneer&Partner last year regional winner as they answered Punjab.
Ans. UP

5,6) Not able to note DOWN due to to too much noise around .

So finally Bharti Infosys Blue and Pioneer&Partner were out after these 6 ques of 6th round.

So fight remaiedn between Samsung and Infosys Red

7) Which country has more user of FACEBOOK. (As Infosys Red got it wrong they were out and winner were Samsung of First regional round)
Ans- US