Tata Crucible Corporate Quiz 2013 Guwahati Finals

Tata Crucible Corporate Quiz 2013 Guwahati Finals

Via Kapinjal Chowdhury

GLOBAL QUOTIENT

1.  This kind of tax existed in 18th and 19th century and introduced in 1696 under William 3 because of the fact that people have more number of ventilation in their house and thus tax was levied. What?

Answer- Window Tax.

2.  Which English word derived from the adjective ‘To form or gather into a mass or whole’?

Answer- Conglomerate

3. In the early 1900’s , exactly in 1907 ________ created in Gujrat by the Gandhi family. 2 years agothis was in news for a character Ranchod Gandhi and they used have a specialisation in fountain company. Fill in.

Answer- Vadilal Icecreams.

4. According to the trademark, it is defined as a means of scratch or group around to find, collect and put together. What?

Answer- Scrabble.

5. Famous car launched by this gigantic corporation means ‘sport of the kings’ that shared it’s name with a famous confectionary brand.

Answer- Polo.

6. Nencn Kona was the first officially allowed commercial from US to USSR. What?

Answer- Pepsi Cola.

 

 

 

1. Old logo of ICICI bank

2.  Which company uses this image on their logo?

image001

Answer- Texas Instruments . ( only company to use a flag in it’s logo)

3.  ID her who recently been into a retail hospitality venture.

image002

 

Answer- Shruti Shibulal daughter of S. D Shibulal of Infosys . she is into Tamara real estate holdings.

4.  ID this Indian Ad guru.

 

image003

Answer- Sam Balsara

5.  Name the Indian.

image004

Answer- Satyajit Ray

6.

Which company in news wrt India?

image005

Answer- POSCO steel, region is Pohang in south korea.

 

TATA ROUND

1. If F.C Kohli was the first to be choosen by JRD Tata, who was the second?

Answer – Nani paikekar. 2nd ceo of TCS.

2. which Tata company funded lifeline Express ?

Answer- Voltas.

3. Which TATA Brand gets it’s name from “is an interstellar cloud of dust, hydrogen, helium  and other ionized gases?

Answer- NEBULA from Titan.

4. Which TATA company launched ‘Ecoplus ‘ which is Acrylic Distemper  water based,interior finish.

Answer- TATA pigments.

 

Lateral Connection

 

1. Mastricht treaty, flaf of EU, the person behind the whole concept

Answer- EURO

2.  NDTV, pic of siddharth varadarajan, G subramanium iyer

Answer- the Hindu

3.  pic of dove, Darwin, python and issac newton

Answer- Apple.

4. Maxtor, STX, Logo of Seagate, founder of Seagate

Answer- Seagate

 

Last round

1.  Little People, Laugh & Learn, Imaginext, Loving family. Brands of which MNC?

Answer- Fisher price.

2. GritGuts and Gumption: Driving change in a state-owned giant is a book written by Rajesh Chakrabarti.

Which Indian Bank?

Answer- SBI.

3.  The power of an Idea by Paul chutkow is described as the story of which untold company formed in America?

Answer- VISA.

 

Kapinjal  Chowdhury  graduated this year from Assam Engineering College, Guwahati and presently stays at Hyderabad. He is an avid quizzer and along with his twin kamanasish won several quizzes across the state and the country. He is the founder of ASSAM QUIZ ASSOCIATION and writes a quiz blog namely aecqfactor.com which is the first quizblog from northeast, India!

 

Tata Crucible Corporate 2013 Guwahati Prelims

 

Tata Crucible Corporate 2013 GuwahatiPrelims

Via Kapinjal Chowdhury

TATA CRUCIBLES CORPORATE GUWAHATI REGIONALS 2013-09-20

PRELIMS

 

1.”My greatest strength as a consultant is to be ignorant and ask a few questions”  Which Management Guru and author said these lines?

Answer- Peter Drucker

2. While at Ford this executive created “56 for 56” campaign offering loans on 1956 model year cars with 20% down payment at 56$ in monthly payments for 3 years. Who?

Answer- Lee Iocoacca

3.” To remove water from a boat by repeatedly filling a cantilever & emptying it over the side” Which management term evolved from this which is done to mean a company when it sinks?

Answer- Bail-out

4. Country club India has signed with which celebrity as it’s new brand ambassador?hint- glamorous sportsperson

Answer- Sania Mirza

5.

image001

Author?

Answer- Bill Gates

6. Canara Bank has eclared Kunjupannai village in Nilgiri district as _________ free. Fill in.

Answer- Money lending.

7. Ashish Hemrajani and Parikshit Dar are the founders of which entertainment portal in India?

Answer- bookmyshow.com

8. Which pharma giant has come up with an agreement with the puducherry govt for  to improve awareness of Non-Communicable Diseases (NCDs) like diabetes, hypertension etc.?

Answer- Abbott

9. Philosophy of which Brand, “ Leather , sport and a tradition of refined elegance”

Answer- Hermes

10.

image002

 

Name the person.

Answer- driving license of JRD TATA.

11. Which publisher began it’s operation  by purchasing “dress” in 1913

Options- conde nast / vogue/ Time

Answer- conde nast.

12. Which anti-virus was developed by Pavel Baudis and Eduard Kucera in prague which means ‘huge reach’?

Answer-  Avast.

13. Which sportswear company named a former footballer Bjorn gulden as it CEO?

Answer- PUMA

14. Which marketing field studies “consumers’ sensorimotor, cognitive, and affective response to marketing stimuli”?

Answer- Neuro Marketing

15.  Logo of

image003

Answer- Mcaffe

16.  This Indian worked for IBM in India from 1973 to 1976, then moved to the United States, where he earned an MBA from Harvard Business School in 1978. He joined McKinsey & Co., but returned to India in the early 1980s.. He now works as the president of Berkshire Hathways. Who?

Answer- Ajit Jain.

17. What was Jawarharlal Nehru referring to when he was expressing his views for a particular event held in 1957 by these words “ silent, but far reaching revolution”?

Answer- Decimalisation of Currency.

18. Which fashion designer, textile maker, craftsman was awarded the padmishri in 2013?

Answer- Ritu Kumar

19. Whose concept “ Fortune at the bottom of the pyramid”?

Answer- C K Prahlad.

20  Who?

image004

Answer- Yash Birla

That’s all!

 

Kapinjal  Chowdhury  graduated this year from Assam Engineering College, Guwahati and presently stays at Hyderabad. He is an avid quizzer and along with his twin kamanasish won several quizzes across the state and the country. He is the founder of ASSAM QUIZ ASSOCIATION and writes a quiz blog namely aecqfactor.com which is the first quizblog from northeast, India!

Tata Crucible Corporate 2013 Kochi Prelims

1)Which sauce does Mcilhenny company produce?
Tabasco

2) Anthony Stockholm was the first president of the this stock exchange.

New York Stock Exchange

3) Cool Pix – model

Priyanka Chopra

4)Justin Timberlake bought a stake in this social networking site.

Myspace

5) Book cover.

6) Hoonur is the talent-hunt division of __

Balaji Telefilms

7) Keith Shepherd created this video game.

Temple Run

8) V S N Ramalinga Chettiar, G B C Muthuveera Chettiar, K B Muthuveeranna Chettiar, K N Muthugopal Chettiar, K S Varadarajulu Chettiar, T Sundararajulu Chettiar and Palayam M Balagurumurthy Chettiar founded this bank.

Lakshmi Vilas Bank

9) We pluck the lemon ad – brand?

Volkswagen

11) Ad.


11) TFM in soaps – Total Fatty Matter
12) IBM started this printing company, and divested in 1991 – Lexmark
13) Ron Rivest, Adi Shamir, and Len Adleman founded __ RSA.
14) This in its earliest form, was created in the 1940s by Mr. Pietro Ferrero, a pastry maker and founder of the Ferrero company.
Nuttella
15) Lady CEO – first in the history of this company. Virginia M. Rometty. IBM
16) The name means wasp in Italian. Vespa

17) Mindtree origin funda

18) 2012 South Africa currency notes with his face – Mandela
19) <Not very clear> Fortis and some Australian deal

20) Identify.

Amancio Ortega, Zara founder.

Via Anil Raghavan.

Tata Crucible Corporate 2013 Pune Prelims and Finals

Via the good folks at Crucible Chronicles

Prelims: http://cruciblechronicles.wordpress.com/2013/08/25/pune2013/
Tata Track Finals: http://cruciblechronicles.wordpress.com/2013/08/25/tata-crucible-corporate-quiz-2013-pune-tata-track-questions-2/
External Track Finals: http://cruciblechronicles.wordpress.com/2013/08/25/tata-crucible-corporate-quiz-2013-pune-external-track-questions/