Tata Crucible Corporate Quiz 2013 Kolkata Prelims

Tata Crucible Corporate Quiz 2013 Kolkata Prelims

Prelims

1. What in Gujarat is known as Chaar Bangadi?

2. Which book published in 1859 is the largest selling single volume book ever? (Clue: It sold 2 Million copies till date)

3. Which beautiful consort wrote a book titled ‘The Sandwich Swap’ in 2011? (Clue: Think Royalty)

4. Rellure a brand owned by the Reliance Life Science Pvt Ltd., is associated with which fruit?

5. Who’s the author of the book?

image001

6. First there were Harmony, Tempo and Allegro & then came Puma, Jaguar, Snow Leopard. What are these?

7. In gaming what does RMG stands for?

8. Which actor aspired to be a professional photographer & started his career as an apprentice in A. Das & Co., Delhi? (Clue: We’ve lost him recently)

9. Who has unveiled the new search engine named PLUS D (The Public Library of United States Diplomacy)? (Clue: Very much in news)

10. Who’s the advertiser?image004

 

11. What is jointly owned by Bharti Airtel, Vodafone Essar and Idea Cellular?

12. AP market which of this coffee brands? (Options given: Araku/Tirumala/Telengana)

13. What unique thing has been started by Samoa Air?

14. Satya Rajpurohit, calligrapher and co-founder of Ahmedabad-based design firm Indian Type Foundry, says he arrived at the perfect ‘L’ after trying more than 400 strokes over 2-3 weeks. And they’ve trademarked the letter ‘L’. Whose logo? (Clue: Hospitality)

15. Id her? (Clue: CRISIL)

image007

16. Which series has inspired Martin Copper to conceive the idea of Mobile Phone in 1973?

17.After which everyday product this Hyundai’s this vehicle E4U designed?

image009

18. By exporting which fruit from the national tree of Bangladesh, India got INR 800 Cr Revenue?

19. This is a list ……per capita. What?

Monaco: 3/35,427

St Kitts and Nevis: 1/53,051

Guernsey:1/65,573

Hong Kong: 39/7.1 Million

Belize: 1/356,600

Cyprus: 3/1.1 Million

Israel: 17/7.8 Million

20. Which Indian Group’s next generation are these?

image011

21. Which job people who liked globetrotting wants, Heinrich Kubis was first in the world in 1912?

22. Which future Senator was the first to orbit the Earth in Mercury

23. A simple __________ from the White House wipes billions off US markets in the month of April, 2013?

24. Which adventurist Indian Businessman is the founder of the Super Car Club in India & set the record for the fastest lap at the Buddh International Circuit in Ferrari 458 Challenge?

25. Younger age Pic of  which head of a Global Financial Institution?

 

 

Christine Lagarde in her youth

 

 

 

Answers:

  1. Audi
  2. A Tale of Two Cities by Charles Dickens
  3. Queen Rania of Jordan
  4. Mango
  5. Benjamin Graham
  6. Apple OS
  7. Real-Money Gaming
  8. Pran Krishan Sikand
  9. WWF
  10. IndusTowers
  11. Julian Assange
  12. Araku
  13.  Charging Passengers by their Weight
  14. the Leela Group
  15. Roopa Kudva
  16. Star Trek
  17. Egg
  18. Mango (two questions on Mango in the Prelims itselfL)
  19. Billionaires
  20. PARLE (Chauhans)
  21. Flight attendant
  22. John Glenn
  23. Tweet
  24. Gautam Singhania of Raymond Group
  25. Christine Lagarde of IMF

 

Tata Crucible Corporate Quiz 2013 Navi Mumbai Prelims

Tata Crucible Corporate Quiz 2013 Navi Mumbai Prelims

Via Viraj Morabia

Prelims:

1. Malhotra committee-Irda

2. Which American Academy award winning actress is the face of American Brand Coach?

Gwyneth Paltrow

3. Which British clothing brand established in 1908 is owned by REd Diamond Holdings?

Lee Cooper

4 Which iconic Npo founded by Revered John Flymn provides healthcare to people in remote areas of Australia?

Royal flying Doctor service

5. Author of A Better India, A Better World?

Narayan Murthy

6. The total income of a person in India is segregated into how many heads for income tax purposes?

5

7. Which company traces its history back to July 20,1841,which the formation of the Mercantile Agency of New York City by Lewis Tappan?

Dun&Brad street

8. By what term is the practice of purchasing enough shares in a firm threaten a takeover,thereby forcing firm to buy those shares back at a premium order to suspend takeover?

Green mail

9. Which tyre company introduced a service programme ” Worry free service” for Indian consumers?

Goodyear

10.Logo of Nautica

11.Whom did the great economist Ernst Schumacher describe as the greatest “People’s Ecnomist”?

Mahatma Gandhi

12.The logo which construction company is off set at 18 degrees from horizontal and 22 degrees from vertical?

JCB

13.What was created by Gordon Foster of Trinity college, Dublin for the booksellers in 1965?

Isbn

14.Which direct Marketing that created the “As seen on Tv” logo and category of trade was founded by Ajit Khubani in 1983?

Tele Brands

15. Pic of Raghuram Rajan

16.Which actress,recording artist and designer is the new style icon & designer of Adidas leo label?

Selena Gomez

17. Which internet company described in the book “The patent store”?

Ebay

18.Which 6 letter word connects a Web Browser, a vehicle and a style of Indian clothing?

Safari

19. What began in the 17th century in Europe where they used to announce the impending arrival of prosperous  aristocratic people to their local town even their home?

Visiting cards/Business cards

20. Logo of Google hangout

Tata Crucible Corporate Quiz 2013 Ranchi Finals

Tata Crucible Corporate Quiz 2013 Ranchi Finals

Via Mr. S.S. Panda & Sampad Mishra

Ranchi Finals:

Round#1 Think Global

1.Photos of few coins shown.Indian Mint recently came out commemorating 60years of some thing.Ans:Alipore Mint

2.Which popular tourist destination promotes itself as “What happens here stays here.”Ans:Las Vegas.

3.First nation to create this was Great Britain.The largest in terms of money is in Japan.The most no.of branches is in India.What is it?Ans:Post office banks

4.RIBA in Islam,what is the significance in the world of Business.Ans: The word “riba” means interest.In islam Shariah,this is not permitted the Customers are made Stake holders and given dividends in place of Interest.

5.Introduced in 1948 first as RUDA,what is its present name.Ans:PUMA

6.What is Project Gutenberg?Ans:Digitisation of all books in US

 

Round#2

1.Which century old company’s logo,.

image001

Ans:GOKAK Textile

2.Logo of which co.products widely used.

 

image003

Ans:SANDOZ

3.This gave rise to a two letter word in 1957.

image006

 Ans:Naya Paisa

4.Identify this Self made Indian entrepreneur.

image007

Ans:Laxman Rao Kirloskar

5.Photo of  

image009

Mark Andressen,Netscape.

Round#3 TATA WORLD:

1.InCircle is a Customer loyalty programme of Ans:Titan Company

2.Star India and Tata group jointly promoted Ans:Tata Sky

3.Tatas”involving thousands of school children in India-Ans:Building India school Essay contest

4.In TPDDL,what is DD.Ans:Delhi distribution

 

Round#5 Connect

1.Book:In search of WOW,McKinsey and Co.,Nixon Pic.,Pentagon pic..Ans: Tom Peters

2.Photos/logos of P & G,KKR,Kodak camera:Ans:Duracell Batteries

2.Photo of  John Shaw (Kiran Mazumdar-Shaw’s husband)

image011

,and subsidiaries  promoted by Biocon etc.Ans:BIOCON

3.Photos/logos of Madurai templke,Aditya brla group,Van Heusen.Ans:P Van Heusen

 

Round#6 :Business world word to fit in boxes:

1.Trivia about You tube

2. Trivia about sulekha.com

3.snakes mobile game

4 Unwrap the gold :Cadbury chocolates

 

WINNER: ROURKELA STEEL PLANT(S.S.PANDA & SAMPAD MISHRA),RUNNERS UP:VODAPHONE

S.S.PANDA ,BSc.Engg,ME,MBA,CFA is an Alumni of NIT,ROURKELA.

& SAMPAD MISHRA,BE is an Alumni of NIT,ROURKELA.

Past achievements: Winners:Tata Crucible Corporate At Ranchi:2013,2012,2011,BrandEquity,Kolkata Zone 2012:3rd, & Finalists at AIMA Quiz,East Zone 2012,2012,2011,Runners up SAIL Udaan QUIZ 2012,Jt.Winner Kolkata Quizzing Festival 2012.

Tata Crucible Corporate Quiz 2013 Guwahati Finals

Tata Crucible Corporate Quiz 2013 Guwahati Finals

Via Kapinjal Chowdhury

GLOBAL QUOTIENT

1.  This kind of tax existed in 18th and 19th century and introduced in 1696 under William 3 because of the fact that people have more number of ventilation in their house and thus tax was levied. What?

Answer- Window Tax.

2.  Which English word derived from the adjective ‘To form or gather into a mass or whole’?

Answer- Conglomerate

3. In the early 1900’s , exactly in 1907 ________ created in Gujrat by the Gandhi family. 2 years agothis was in news for a character Ranchod Gandhi and they used have a specialisation in fountain company. Fill in.

Answer- Vadilal Icecreams.

4. According to the trademark, it is defined as a means of scratch or group around to find, collect and put together. What?

Answer- Scrabble.

5. Famous car launched by this gigantic corporation means ‘sport of the kings’ that shared it’s name with a famous confectionary brand.

Answer- Polo.

6. Nencn Kona was the first officially allowed commercial from US to USSR. What?

Answer- Pepsi Cola.

 

 

 

1. Old logo of ICICI bank

2.  Which company uses this image on their logo?

image001

Answer- Texas Instruments . ( only company to use a flag in it’s logo)

3.  ID her who recently been into a retail hospitality venture.

image002

 

Answer- Shruti Shibulal daughter of S. D Shibulal of Infosys . she is into Tamara real estate holdings.

4.  ID this Indian Ad guru.

 

image003

Answer- Sam Balsara

5.  Name the Indian.

image004

Answer- Satyajit Ray

6.

Which company in news wrt India?

image005

Answer- POSCO steel, region is Pohang in south korea.

 

TATA ROUND

1. If F.C Kohli was the first to be choosen by JRD Tata, who was the second?

Answer – Nani paikekar. 2nd ceo of TCS.

2. which Tata company funded lifeline Express ?

Answer- Voltas.

3. Which TATA Brand gets it’s name from “is an interstellar cloud of dust, hydrogen, helium  and other ionized gases?

Answer- NEBULA from Titan.

4. Which TATA company launched ‘Ecoplus ‘ which is Acrylic Distemper  water based,interior finish.

Answer- TATA pigments.

 

Lateral Connection

 

1. Mastricht treaty, flaf of EU, the person behind the whole concept

Answer- EURO

2.  NDTV, pic of siddharth varadarajan, G subramanium iyer

Answer- the Hindu

3.  pic of dove, Darwin, python and issac newton

Answer- Apple.

4. Maxtor, STX, Logo of Seagate, founder of Seagate

Answer- Seagate

 

Last round

1.  Little People, Laugh & Learn, Imaginext, Loving family. Brands of which MNC?

Answer- Fisher price.

2. GritGuts and Gumption: Driving change in a state-owned giant is a book written by Rajesh Chakrabarti.

Which Indian Bank?

Answer- SBI.

3.  The power of an Idea by Paul chutkow is described as the story of which untold company formed in America?

Answer- VISA.

 

Kapinjal  Chowdhury  graduated this year from Assam Engineering College, Guwahati and presently stays at Hyderabad. He is an avid quizzer and along with his twin kamanasish won several quizzes across the state and the country. He is the founder of ASSAM QUIZ ASSOCIATION and writes a quiz blog namely aecqfactor.com which is the first quizblog from northeast, India!

 

Tata Crucible Corporate 2013 Guwahati Prelims

 

Tata Crucible Corporate 2013 GuwahatiPrelims

Via Kapinjal Chowdhury

TATA CRUCIBLES CORPORATE GUWAHATI REGIONALS 2013-09-20

PRELIMS

 

1.”My greatest strength as a consultant is to be ignorant and ask a few questions”  Which Management Guru and author said these lines?

Answer- Peter Drucker

2. While at Ford this executive created “56 for 56” campaign offering loans on 1956 model year cars with 20% down payment at 56$ in monthly payments for 3 years. Who?

Answer- Lee Iocoacca

3.” To remove water from a boat by repeatedly filling a cantilever & emptying it over the side” Which management term evolved from this which is done to mean a company when it sinks?

Answer- Bail-out

4. Country club India has signed with which celebrity as it’s new brand ambassador?hint- glamorous sportsperson

Answer- Sania Mirza

5.

image001

Author?

Answer- Bill Gates

6. Canara Bank has eclared Kunjupannai village in Nilgiri district as _________ free. Fill in.

Answer- Money lending.

7. Ashish Hemrajani and Parikshit Dar are the founders of which entertainment portal in India?

Answer- bookmyshow.com

8. Which pharma giant has come up with an agreement with the puducherry govt for  to improve awareness of Non-Communicable Diseases (NCDs) like diabetes, hypertension etc.?

Answer- Abbott

9. Philosophy of which Brand, “ Leather , sport and a tradition of refined elegance”

Answer- Hermes

10.

image002

 

Name the person.

Answer- driving license of JRD TATA.

11. Which publisher began it’s operation  by purchasing “dress” in 1913

Options- conde nast / vogue/ Time

Answer- conde nast.

12. Which anti-virus was developed by Pavel Baudis and Eduard Kucera in prague which means ‘huge reach’?

Answer-  Avast.

13. Which sportswear company named a former footballer Bjorn gulden as it CEO?

Answer- PUMA

14. Which marketing field studies “consumers’ sensorimotor, cognitive, and affective response to marketing stimuli”?

Answer- Neuro Marketing

15.  Logo of

image003

Answer- Mcaffe

16.  This Indian worked for IBM in India from 1973 to 1976, then moved to the United States, where he earned an MBA from Harvard Business School in 1978. He joined McKinsey & Co., but returned to India in the early 1980s.. He now works as the president of Berkshire Hathways. Who?

Answer- Ajit Jain.

17. What was Jawarharlal Nehru referring to when he was expressing his views for a particular event held in 1957 by these words “ silent, but far reaching revolution”?

Answer- Decimalisation of Currency.

18. Which fashion designer, textile maker, craftsman was awarded the padmishri in 2013?

Answer- Ritu Kumar

19. Whose concept “ Fortune at the bottom of the pyramid”?

Answer- C K Prahlad.

20  Who?

image004

Answer- Yash Birla

That’s all!

 

Kapinjal  Chowdhury  graduated this year from Assam Engineering College, Guwahati and presently stays at Hyderabad. He is an avid quizzer and along with his twin kamanasish won several quizzes across the state and the country. He is the founder of ASSAM QUIZ ASSOCIATION and writes a quiz blog namely aecqfactor.com which is the first quizblog from northeast, India!

National Finals_The Brand Equity Quiz 2012

National Finals_The Brand Equity Quiz 2012

Teams: TCS Chennai
TCS Bangalore
Savoir Faire Pune/Goa
TCS Mumbai

1) This product derives its name form the French word for ‘Linen’. Name it.
2) Who is an Optionaire?
3) The Idea came to Ram Chandra Sharma, an illiterate craftsman, while he was riding a bicycle and had a flat tire.
4) Who are Modelizers?
5) King Charles leased it to East India company for a yearly rent of 10 pounds in 1668.
6) When asked about great Indian brand symbols, Al Ries said the Taj Mahal and which other brand had far reaching global perception?
7) US Company had the slogan ‘Worldwise’.
8) Sheerlon… toughest material..

Answers:
1) Lingerie
2) Millionaire through stock options
3) Jaipur Foot
4) Professionals who dates Models
5) Bombay
6) Darjeeling tea
7) Lehman Brothers
8) Condoms

B’lore: 20
Chennai: 20
Pune:15
Mumbai: 0

1) Who are Dualists in the context of Cola drinkers?
2) What is the origin of the term Supari killer
3) What is Glass Cliff
4) It is estimated that the US patent office alone has issued over 200 copyrights of it… 3 billion dollar
5) As per AL Ries the objective of a branding program is to take a word and create a “secondary meaning” for that word. Explain by an example.
6) Seven villages in Kashmir—Charsoo, Hallmullaha, Bijbehara, Sangam, Sethar, Pujteng and Mirzapor. They form which industry?
7) What is Toilegami
8) It was created by French designer Ted Lapidus. Its popularity took off in the 1970s after Reliance Industries set up synthetic fiber plants in India. What?

Answers:
1) Who drink both diet and regular cola
2) Its origin can be traced back to the age of chivalry in medieval India when the sovereign dared the bravest of the brave to volunteer to undertake a suicide mission. A platter full of paan ki gilori was passed around, and whoever picked one up first was assigned the self-sacrificial task
3) women are promoted to positions that are precarious and thus have a higher risk of failure
4) Yoga
5) The primary meaning of the word dove is “a bird of the pigeon family.” Unilever created a secondary meaning for its brand name Dove, a moisturizing soap
6) Cricket bats industry
7) Toilet paper Origami
8) Safari Suits

B’lore: 20
Chennai: 60
Pune: 35
Mumbai: 10

1) Who is a Reluctant Landlord
2) Henry Ford exported Model T to England. The Wooden crates that were used to ship the goods were used by him for what purpose?
3) What are missionwares
4) Who is a ‘Zero Drag’ employee?
5) As per Milton Friedman It is a Taxation without Legislation
6) What is Adcreep?
7) Who is ‘Raj’ in the YashRaj Films?
8) What is Returnment?
Answers:
1) Someone who is unable to sell his property due to Bad Market etc. and ends up giving it for rent
2) Used it within the body of the car as Board etc- to climb and such … Thought Charcoal was a neat answer http://www.conceptcarz.com/vehicle/z13236/Ford-Model-T.aspx
3) Cups/Mugs, T-shirts with Mission statements of a company
4) An employee who has fewer personal responsibilities and so can work long hours, travel frequently, or be called in to work at short notice
5) Inflation
6) The gradual expansion of advertising space to non-traditional surfaces such as floors, bathroom walls, cars, and the sides of buildings.
7) Rajesh Khanna
8) The practice of resuming work at a place of employment from which one has retired

Visuals

1) Who is she and who is the advertiser?

2) Sketch of?

3) Stamp of?

4) Which movie?

5) Which brand?

6) Identify

7) What has been blanked out?

8) Identify

Answers:
1) Zeenat Aman | Air India
2) Pacman
3) Boot Polish
4) LaxmanRao Kirloskar
5) Famous Grouse
6) Walt Disney
7) Steel
8) DHL Founders

Video

1) Identify

2) Identify

3) Movie Clipping

4) Who is he? Ad for Lanvin chocolate

Answers:
1) Adriana Lima
2) Steven Levitt of Freakonomics fame
3) Saudagar
4) Salvador Dali

B’lore: 105
Chennai: 100
Pune: 65
Mumbai: 60

Audience:
Most engaging brand on FB? Shadi.com

Buzzer

1) London 2012 Olympics. Most no. of Tickets/requests to watch
2) What is a Command economy?
3) an edible soft fruit, consisting of a cluster of soft purple-black drupelets.
4) Mobile Tariffs are 2nd lowest in the world in which country neighbouring India?
5) Jhumka Gira re…
6) Home of 7 ….city

Answers:
1) Usain Bolt
2) Central Planning
3) Blackberry
4) Bangladesh
5) Bareli ke Bazaar main
6) Las Vegas

Last 3 Questions between B’lore & Chennai
1) Oakley Ticker symbol – represents a pair of sunglasses
2) What is referred to as the Giant Shield/Golden Shield of Asia
3) “Every year Americans junk $80 million worth of gold, silver, copper, plutonium and palladium in what form?”
Answers:
1) OO
2) Chinese Internet firewall
3) B’lore Buzzed and got it wrong. With this TCS Chennai (JK & DeviPrasad) won the National Finals

AIMA (All India Management Association) Quiz – 2012_ Kolkata Prelims

AIMA (All India Management Association) NMQ– 2012_ Kolkata Prelims

Courtesy: Rabi Sankar Saha with updates from Sudhanshu Sekhar Panda

1. Which Group’s initiative?

2. Id (Sculptor with a difference)

3. Whose initiative to fight cancer?

4. ‘How to Exploit the Crisis Points That Challenge Every Company’ is the byline of which famous book by a prominent Business Personality?

5. Logo with the by-line ‘Hope for the Poor’

6. What’re they collectively called?

7. Whose initiative?

8. CEO of which Co.? (Most of us use it)

9. Photo of the US presidential candidates (other than Democratic & Republican candidates)

10. Id the Economist who got the Nobel for his work on Decision Making?

11. The lady named Aditi Mukherji, is the first Indian to win which Prize for Hunger & Poverty alleviation for her work?

12. Which event is get sponsored by the Co. for last 24 Yrs?

13. Cycle Brand promoted in the movie ‘Student of the Year’?

14. Whose Ad?

15. Whose tagline is ‘Ready for Real Business”? (Clue: Almost all of us have used it)

16. Air Asia introduced what in its long haul Flights at Seventh Row?

17. Speedee was an earlier mascot for a particular type of Service which was later phased out. Which Co.?

18. Ambur, Vaniyambadi, Kacchi & Tahari are varieties of what?

19. If you’re working for a Co. named Paddy Power, then what type of work you do?

20. List of countries with some statistical data- Countries -Biggest guzzlers of Alcohol(ethyl alcohol) per yer per person in 2012

21. The book talks about which particular industry?

22. Established in 1960 by John Bissell & equal shareholders funda. Which Co.?

23. Joint initiative by TOI & which Bangaladeshi Newspaper?

24. Which’s the world’s richest Sport Team? (options were Man U, Dallas Cowboys etc.)

25. Ad. of American Express Bank

26. Photo of Reid Hoffman:founder of Linkedin

27. Which Bollywood Movie made thrice in three different languages & the name roughly translated to ‘Roughe’?

28. ‘The Answer Lies Within’ is the by-line of which Bollywood Movie?

29. Clip of the movie Barfi – which winter wear brand has been promoted in the movie?

30. Clip of the movie ‘Ek Tha Tiger’ – which brand is endorsed by both Katrina & Salman?

Answers:
1. Sahara Group
2. Sudarsan Pattnaik
3. Yuvraj Singh
4. Only the Paranoid Survive by Andrew Grove
5. Bandhan
6. BRICS
7. MSD
8. Twitter (Dick Costolo, the CEO)
9. US presidential candidates (other than Democratic & Republican candidates)
10. Daniel Kahneman
11. Norman Borlaug Award
12. Paralympic Games
13. BSA
14. United Colors of Benetton
15. Xerox
16. Quiet Zone
17. McDonald’s
18. Biryani
19. Betting
20. Countries -Biggest guzzlers of Alcohol(ethyl alcohol) per yer per person in 2012
21. Indian American Motel Owners
22. Fabindia
23. Prothom Alo
24. Man U
25. Ad. of American Express Bank
26. Photo of Reid Hoffman:founder of Linkedin
27. Wanted
28. Talaash
29. Monte Carlo
30. Relaxo

IIM Ahmedabad Business Quiz_ Movin Miranda_ Prelims

IIM Ahmedabad Business Quiz_ Movin Miranda_ Prelims

Courtesy: Abhishek Rane

1. This is a placeholder term used in software or for a mechanical contrivance. Used very commonly in WIMWI. What is the term?

2. A clothing line after in London, Debenhams called 5G along with the logo.

3. An ad image of the food company and the star. Identify.

4. Identify. Brand and who is the tribute to?

5. One of the highest selling audio books of all time. The audio version has sold more than 1.5 million copies. First Published in 1989. It has sold more than 25 million copies in 38 languages worldwide.

6. First ever Neon Advertising sign was for which brand.

7. Identify the brand. It was a part of an American phrase for an improbable legal defense.

8. Print Ad. Identify.

9. The first of these were made by 600 artisans called Casellis in Modena, Mantua. Cistercian monks created them in the shape of wheels. Identify.

10. Video of ‘Pirates of Penzance’. Which recent ad is inspired from it.

11. All 7-11s have this as you enter the store. It is a two word term that describes acute head pain. It was trademarked by 7-11 in 1994.

12. First designed and invented in Japan by Toyota. They were used in the automotive industry to track vehicles during the manufacturing process, and was originally designed to allow components to be scanned at high speed. The information encoded can be made up of four standardized kinds (“modes”) of data (numeric, alphanumeric, byte/binary, Kanji). What was designed by the Toyota subsidiary Denso?

13. This IKEA ad created controversy when it was featured in the Middle East. What’s the story?

14. What is so special about this Manet painting in terms of brands.

15. What is so special about three McDonalds outlets in Amritsar, Ghatkopar and J&K?

16. One of the oldest organizations in the world of its kind. It was chartered in 1960. It is one of the richest institutions of its type in the world.

17. Visual : Graph – Fastest growing cities by 2020.. Hint: One of the fastest growing cities in the world not too far from Ahmedabad.

18. List of names in a patent Backus, Karl; Sheng, Rosa; McDonald, Ben; Waltner, Michael;. Identify the missing name and what was the patent for?

19. It is a green coloured French liqueur made by the Carthusian Monks since the 1740s. It is composed of distilled alcohol aged with 130 herbal extracts. It is one of the handful of liquors that continues to age and improve in the bottle. Name it.

20. Identify the logo.

21. A multinational conglomerate founded in 1938. Identified with the word South Korea. It initially started selling dry fish and noodles. The founder passed away in 1987. Identify

22. “After all the highways, and the trains, and the appointments, and the years, you end up worth more dead than alive.” Famous quote from a book and by whom.

23. Based on a process discovered by Joseph Priestley in 1770, he formed a business and in 1792 moved to London..carbonated soda water.. Who?

24. What is the map all about?

The legacy of the it is remembered today in several names, for example the German airline Lufthansa

25. It was founded by Steve Huffman and Alexis Ohanian. It was acquired by Condé Nast Publications in October 2006. In September 2011, it was split from Condé Nast, and now operates as a subsidiary of Condé Nast’s parent company, Advance Publications. What?

26. Identify this image. What does it represent? Remained unaltered for many years..

27. Apparently this was coined as an advertising slogan to promote a very bitter fruit that no one was really interested in having. Which fruit?

28. A voice over of a person talking about Brylcream. Identify.

29. What are Mother’s Day, Father’s Day, Valentine’s day also known as?

30. A clip from a Bollywood movie in which Gulshan Kumar of T-Series is spoofed by a film produced by Venus Cassettes.

31. The firm that started management consulting. Identify.

32. It is called as Syrah in France/ Turkey. Due to a spelling mistake of the grape in Australia it is now known by this name in Australia. Identify.

33. It is an American think tank organization based in Washington, D.C. that provides information on issues, attitudes and trends shaping the United States and the world. In 1990, Donald S. Kellermann was named to serve as the first director of what was initially known as the Times Mirror Center. It was then part of the opinion polling operation run by Times Mirror, the parent of the Los Angeles Times. It played a significant role in the recent US Presidential Elections.

Answers
1. Widget
2. Steve Redgraves. 5 Olympic Golds.
3. Dunkin Donuts, Le Bron James
4. Mont Blanc, Alfred Hitchcock
5. Seven Habits of Highly Effective People
6. Cinzano
7. Twinkies Defense
8. Filet-o-Fish, McDonalds
9. Parmesan Cheese
10. Indigo Airlines
11. Brain Freeze Slurpies
12. QR Codes
13. The woman in the original ad was photo shopped out of the image in Middle East.
14. The Bass Red Triangle in the Painting. The Bass Red Triangle was the first trademark to be registered under the UK’s Trade Mark Registration Act 1875, as trade mark number 1.
15. All Vegetarian Outlets
16. Harvard Business School
17. Surat
18. Steve Jobs, Istore glass staircase
19. Chartreuse
20. Oceanic Airlines from the TV Series Lost.
21. Samsung
22. Death of a Salesman, Willy Loman is the character
23. Jacob Schweppe
24. Hanseatic League
25. Reddit
26. The new Monopoly token is a sack of coins
27. An apple a day keeps the doctor away
28. Farookh Engineer
29. Hallmark Holidays
30. Venus vs Tips (Tseries rivalry)
31. Booz and Company, Booz Allen Hamilton
32. Shiraz
33. Pew Research Centre

The Brand Equity Quiz 2012 – Semi-Finals 1 & 2

The Brand Equity Quiz 2012 – Semi-Finals 1 & 2
Semi-Final 1
Teams
TCS Bangalore: Sreekanth & Pallavi
Edelweiss: Anil Kothuri & Chinmay
TCS Kolkata: Rabi Sankar Saha & Bhaskar Dutta
Savoir Faire: Rajiv D’ Silva & Harshvardhan Bhatkuly
Samsung

1) David Ricardo described it as the difference between the produce obtained….
2) The shape of the Burj AL Arab structure is designed to mimic, what?
3) As per FBI, which is the most abused drug: Cocaine, Marijuana, Heroine?
4) Biswas brothers started this in Nadia District, Bengal. How do we know this uprising that occurred in the year 1859
5) Most visited art Musuem as per Ticket sales last year
6) First tabled in the Parliament by the then Finance Minister in 11951-52. What?
7) This is a company strategy, known as Four corner, propounded by whom?
8) Comic- Dalmation Dog named Dollar
9) Poster of a Movie

10) A sketch shown. Artist?
11)
12) Jersey Pic, with Pirelli shown. Which football club?

Answers:

1) Rent
2) the sail of a ship
3) Marijuana
4) Indigo uprisng
5) The Louvre
6) Economic Survey
7) Michael Porter
8) Richie Rich
9) Aviator
10) Leonardo Da Vinci
11) Beefeater
12) Inter-Milan

At this point, the scores were as under

TCS Bangalore 30
Edelweiss -10
TCS Kolkata 10
Savoir Faire 10
Samsung 0

13) Quote ‘ Love of _________ is the root of all evil’
14) Anything that bonds two things
Here Savoir Faire Buzzed and answered Adhesive. The complete qns was ‘Balwant Rai … name the brand’
15) Gossypium
And Sreekanth Buzzed and gave the correct answer.
For lesser mortals like us, the complete qn was
Gossypium hirsutum, Gossypium barbadense, Gossypium arboreum Gossypium herbaceum are the four commercially grown species of?

Answers

13) Money
14) Fevicol
15) Cotton

At this point, the scores were as under
TCS Bangalore 40
Edelweiss 0
TCS Kolkata 10
Savoir Faire 0
Samsung 0

16) This Hindu Festival derives its name from 2 words. Wealth and number 13.
17) Revisiting the 4Ps, Kotler said that of the 4Ps, this P comes first. Which one?

Answers

16) Dhanteras
17) Product

At this point, the scores were as under
TCS Bangalore 40
Edelweiss-10
TCS Kolkata 10
Savoir Faire 10
Samsung 0

Sreekanth and Team were through at this stage.

18) Kashmiri shawls came to Europe after this emperor presented one to his wife. Who?
19) Last year, this sign was seen in 83 movies, 25 TV shows…. Savoir Fare Buzzed and answered it correctly
20) It is a cut name…. round diamond… TCS Kolkata had to take the risk but got it wrong.

Answers:
18) Napoleon Bonaparte
19) Hollywood Sign
20) Brilliant

Teams which made it to the Finals after the 1st Semi-final
TCS Bangalore & Savoir Faire

Semi- Final 2
Teams
Genpact: Rohan Khanna +1
TCS Mumbai Pravin Varma & Priyamvad
TCS Chennai: JK & DeviPrasad
Vizag Steel Hyd
Arvind Ltd

1) Ruler…Ganga- jamuna…
2) John Harvey accidentally left some boiled maize out and it went stale. He passed it through some rollers and baked it, creating the world’s first what?
3) 2012, docudrama produced for the National Geographic…
4) In 2010 Polaroid signed her to be the creative director
5) Food question: Button (and TCS Mumbai buzzed and gave the correct answer..phew!)
6) In the book ‘To Kill a Mocking Bird’, the profession of the father is?
7) Nursery rhyme… a political satire.. in protest against the export tax imposed in Britain in 1275.
8) This Charles Dickens’ book featured a cricket match between Dingley Dell and All Muggleton. Name it
9) Airline shown with the logo

10) Identify

11) Fill in the blank

12) Identify

Answers:
1) Harshvardhan
2) Cornflake
3) SEAL Team Six: The raid on Osama bin Laden
4) Lady Gaga
5) Mushroom
6) Lawyer
7) Baa, baa, black sheep
8) The Pickwick Papers
9) Malaysia airline
10) Dolce & Gabbana
11) Life
12) Mark Zuckerberg

At this point, the scores were as under

Genpact: 20
TCS Mumbai: 50
TCS Chennai: 10
Vizag Steel Hyd : -10
Arvind Ltd: 10

13) It derives its name from Shirvan- a town in NE Persia.
14) Bug, Kafer, Vocho, Fusca, Maggiolino
15) Remmy Award
16) Buxar Manila rope was in the news for?
17) World’s 1st Carbon billionaire
18) The concept of Costume jewelry was popularized by whom?
19) The word is derived from Latin for “a servant, vassal,”

Answers:
13) Sherwani
14) Volkswagen Beetle
15) Recruitment and Marketing awards
16) Rope Used to hang Kasab
17) Al Gore
18) Coco Chanel
19) Ambassador

I think 19 qns were asked instead of 20.

Teams which made it to the Finals after the 2nd Semi-final

TCS Mumbai & TCS Chennai

Tata Crucible 2012 Campus Schedule

Tata Crucible 2012 Campus Schedule