QOTB – Quiz on the Beach – 2012 – Prelims – Giri Pickbrain


For finals, click here

Answers

  1. ANIL AMBANI NAMED AFTER TINA AND ANIL
  2. CITIBANK
  3. INTERNET
  4. SATYA PAUL
  5. EVELYN LAUDER
  6. EXAMINER OF COINS
  7. HINADLCO
  8. APOLLO HOSPITALS
  9. MONISHA KALTENBORN OF TEAM SAUBER
  10. N.R. NARAYANA MURTHY
  11. AL CAPONE
  12. ANAND MAHINDRA
  13. UNIQUE PERCEIVED BENEFIT
  14. COCA COLA
  15. ABSOLUT
  16. RUPERT MURDOCH
  17. SPORTS ILLUSTRATED SWIMSUIT EDITION
  18. AVON
  19. CIPLA
  20. BERNARD ARNAULT
  21. BAJAJ ELECTRICALS
  22. SINGAPORE
  23. WENDT
  24. RED TAPE
  25. MARIO MIRANDA
For finals, click here

Quiz on the Beach QOTB 2012 Giri Pickbrain – TAPMI

Round 1

1) Connect Giriraja, Kalinga Brown, Grama Laxmi, Grama Priya and Vanaraja
2) Started in Netherland, 1436. Termed as a painless form of taxation. Elizabeth 1 used it in 1556. It was used to raise money for public good. What?
3) Missionary Church in Sweden- Kopimism. What is unique about them?
4) Niveo Symbolo in Jalndhar. What first in India?
5) US department of energy… restricted the sale of this luxury item… 9.5 litres of water/min
6) Company named ‘Celestis’ is the biggest in this business. Provides service to us human beings. What?
7) Chewed in African culture, led to stained teeth. It was used to treat cough, asthma. Broncho dilator. Which company’s name is derived from this?
8) In US it is legally allowed to sell only 5 times a year. It is said that the banks charge only the processing fee. But actually it is worth over 100 thousand of business. What?

Answers:
1) All brands of Chicken
2) Lottery
3) Advocates Copyig/Piracy
4) 1st International football maker
5) Shower
6) Burial in space/distribute ashes in space
7) Coca cola | Kola Nut
8) Sale of Blood

Round 2

1) This country launched the Postal stamp of migration of the first Indian labour around 150 years ago. …Ship S S Truro
2) Memebrs of Laclef. Known as holders of the golden keys. Who?
3) Venge- Carbon fibre- racing cycle. Which F1 team is behind it?
4) Whose quote ‘But sometimes I think it’s just like an on-off switch. Click and you’re gone. And that’s why I don’t like putting on-off switches.’

Answers:
1) South Africa
2) Concierge service
3) McLaren
4) Steve Jobs

Round 3

1) Pic of Brownie Mae Humphrey. First woman to appear in the Business week cover. What’s her claim to fame

2) Logo-PrimeMinister of this nation himself has expressed a great deal of interst in this


3) Pic of a person- Thomas____________ & a diamond. Connect


4) Pic- great gambler


5) Logo
6) Swiss Franc features Palace of Justice India. Dedicated to whom?
7) Pic…BahnHof owns it… stored at this secret location.What?


8) Pic-

Answers:
1) Tupperware parties
2) National Skill Development council
3) Cullinan diamond named after Thomas Cullinan
4) Steve Wynn
5) Census
6) Le Corbusier
7) Wikileaks server
8) Walt disney

Audience qns
1) Who are Sexocrats?
Ans Presentable buraucrats

Round 4
Audience
Arthur Wayne- Ans: Crosswords
Nano’s 1st International market- SriLanka
Raghuram Rajan- FaultLines

1) Ingka holdings – Ikea
2) In the guiness book of records as ‘the biggest family ownded chain’ Which Indian brand? Country Club
3) Cher Wang- HTC
4) Levi’s Citizen- Denizen
5) 204/20 6th Avenue, New York…1858- 5 lettered – Macy’s
6) Thomas Stemberg- Staples
7) From greek for inspiration and knowledge. Which 4 lettered brand? Asus

Round 5

Connect:

1) H&A store logo, Weetbix, backyard Cricket, Travelex…song from Six and out

Ans: Bret Lee | H&A store owned by Alok Industries. Brett Lee brand ambassador

2) Tata Logo, London Olympics 2012 logo, AOL, song Hero- hum mein hai Hero
Ans: Wolf Ollins

3) Calrence Hotel, RED, Elevation Partner
Ans: Bono

4) White diamonds, passion, Violet eyes, flintstone
Ans: Elizabeth Taylor

Round 6

1) Hut Tax, University of Oxford
Ans: Cecil Rhodes

2) Yes madam Sir, Navjyoti, Ramon Megsasay award
Ans: Kiran Bedi

3) University of Chicago, Logo of Standard Oil and some quotr
Ans: John D Rockefeller

4) Midas Touch, Tyson, Apprentice
Ans: Donald Trump

SCMHRD Business Quiz- Gautam Bose – Finals

1) Identify this currency.

2) Connect

 

 

3) It is an acronym for favored emerging markets coined in late 2009 by Robert Ward, Global Forecasting Director for the Economist Intelligence Unit (EIU). The term has also been used by HSBC’s chief executive Michael Geoghegan. These countries are favored for several reasons, such as a dynamic and diverse economy and a young growing population

4) Which company built the engine for The ‘Sprit of St. Louis’ plane?

5) Company’s history- Key word ‘wood’

6) This brand dates back to 1851 in Rhode Island when Robert Knight, a textile mill owner, visited his friend, Rufus Skeel. Mr. Skeel owned a small shop in Providence, Rhode Island that sold cloth from Mr. Knight’s mill. Mr. Skeel’s daughter painted images of apples and applied them to the bolts of cloth. The ones with the apple emblems proved most popular. Mr. Knight thought the labels would be the perfect symbol for his trade name. What?

7) Who are Open collar workers?

Answers:

1) John Boyd Dunlop

2) Connect: Bubba Gump Shrimp Co.

Mykelti Williamson- best known for his role as Benjamin Buford (Bubba) Blue in the 1994 film Forrest Gump

Landry’s- Current owner of the restaurant chain

Bubba Gump Shrimp Co. Restaurants, Inc. was formed as a new restaurant chain in a joint enterprise with Paramount Pictures

3) CIVETS (Colombia, Indonesia, Vietnam, Egypt, Turkey and South Africa)

4) Ryan Air

5) Gibson

6) Fruit of the Loom

7) One who work from home- No fixed location

Round 2

1) It was founded in Kolkata in 1974 in collaboration with Heinrich Schmid AG of Switzerland by Mr. Bijon Nag, a technocrat entrepreneur. Which company?

2)
A partridge
Two turtle doves,
Three French hens,
Four calling birds,
Five golden rings,
Six geese
Seven swans
Eight maids
Nine ladies
Ten lords
Eleven pipers
Twelve drummers

3) “X” came to India in 1912, and learned of the existence of the “Y” shortly after they were set up in 1920. They had a brief legal tussle over the use of the telegraphic address ‘Oxonian’, but in general tolerated and even encouraged the firm, giving them special terms for OUP and Clarendon Press titles. ‘An enterprising firm, certainly good at display,’ H.S. Milford, Publisher to the University, commented to Sir Maurice Gwyer.

“Y” was established in 1920 by the Primlani family, a Sindhi business house. The outlets are now managed by the Apeejay Surrendra Group, a Calcutta-based conglomerate.

What are “X” and “Y”?

4) It was originally launched to compete with Estée, a fragrance released by Estée Lauder

Oprah Winfrey dedicated a segment of her talk show in 2007 to discuss the impact of its advertising. She stated that the ads inspired her. She wanted to be “confident and fabulous” like the “________ girls”. Which brand?

5) Perfume brand 6126 by Lindsay Lohan. Why is it named so?

6) It refers to the practice of making spoofs or parodies of corporate and political advertisements. It may take the form of a new image or an alteration to an existing image or icon, often in a satirical manner. What’s the term?

7) Bansibhai Vaghani and Dinesh Vaghani launched the company in 1972 on a triple-layered foundation of value, commitment and quality. Which company?

8) Hardtack (or hard tack) is a simple type of cracker, made from flour, water, and sometimes salt. Inexpensive and long-lasting, it was and is used for sustenance in the absence of perishable foods, commonly during long sea voyages and military campaigns. How are they known better? There is also a Movie by the name.

9) The name of the brand is legally and officially uncapitalized. It is an American clothing retailer founded in 1976. The name was inspired by, and is pronounced as in, the phrase “to be or not to be” from the play Hamlet.Manny Mashouf, who emigrated to the United States in the early 1970s, opened the first store in San Francisco. Name the brand

10) It was started as joint venture of lndustrial Development Trust of the Nizam’s Hyderabad Government and M/s Alladin & Company. Which company?

11) Margaret Rudkin, discovered that one of her sons had an allergy to commercial bre Encouraged by her family and her son’s doctor, she begins a small business out of her kitchen selling her bread to local grocers. Named for her family’s farm in Fairfield, Connecticut, consumers recognized her homemade bread’s quality and bought every loaf she baked. Which brand?

12) It is a German brewery in Munich, Bavaria, that produces a traditional Munich-style beer. It is currently owned by the American-Brazilian-Belgian company Anheuser-Busch InBev. Like other premium German beers, it is brewed according to the German “Reinheitsgebot” (Purity Law) dating back to 1516. Which brand?

13) Connect

14)
Karen Lunel Hishey
Identify Mrs Tashi Hishey

15) In the center of the state emblem of Pakistan is a quartered shield, with each quarter containing a major crop of Pakistan at the time of its adoption: cotton, jute, wheat and ___.
The 4th crop Pakistan was a big producer but now it imports. Which crop?

Answer:

1) IFB INDUSTRIES LIMITED

2) Christmas carol “The Twelve Days of Christmas”

The Christmas Price Index chose the items in the popular Christmas carol “The Twelve Days of Christmas” as its market basket: a partridge in a pear tree, two turtle doves, three French hens, four calling [sic] birds, five gold(en) rings, six geese, seven swans, eight maids, nine dancing ladies, ten leaping lords, eleven pipers, and twelve drummers.

3) X: Oxford University Press | Y: Oxford Bookstores

4) Charlie

5) Marilyn Monroe’s Birth date

6) Subvertising

7) Milton

8) SeaBiscuit

9) Bebe

10) Allwyn

11) Pepperidge Farm

12) Löwenbräu-Löwenbräu means “lion’s brew”.

13) R E Olds | band REO Speedwagon

14) Karen lunel-Liril Girl

15) Tea

Round 3

1) In 1996 he launched an unsuccessful campaign to elect Ernest, his Bernese Mountain Dog to Congress. Shugart later wrote about that experience in a book, Ernest Goes to Washington (Well, Not Exactly). He backed a failed ballot initiative in 2000 to give California voters the option of choosing “none of the above” in elections. Who?

2) It is the name of more than 200 hotels around the world. The first known Hotel was in Place Vendôme in Paris. What?

3) The ________Effect usually refers to the cost of tuition at private colleges and universities. Many parents assume that a higher-priced education is a better education. “The theory of it was, basically, we will raise the tuition as much as the market will bear,” said William Massy, a former Stanford University finance officer.

The ________effect is based on the commonly accepted perception that you get what you pay for. In the 1950s, Coca Cola was twice as expensive as Pepsi. Yet, Pepsi sales increased after they raised the price of the soda.

4) In medieval England there were nomadic mercenaries who wandered the country side and would sell their services to the highest bidder. These were hardened fighters who lived solitary lives in the wilderness. They did not have the luxury of servants to polish their armor and it would oxidize to a blackish hue, and they came to be known as black knights. At local town festivals they would have exhibition jousting matches in which the winner of the fight would win the loser’s weapons and armor. The local gentry, softened by the good life, would lose to these black knights. The nomadic knights didn’t have much use for an extra set of armor and would sell it back to them immediately after the fight. Origin of what?

5) The phrase from Washington Irving’s short story The Creole Village is: “The___________, that great object of universal devotion throughout our land, seems to have no genuine devotees in these peculiar villages; and unless some of its missionaries penetrate there, and erect banking houses and other pious shrines, there is no knowing how long the inhabitants may remain in their present state of contented poverty. Fill in the blanks

6) It is a sale of assorted secondhand objects contributed by donors to raise money for a charity. What?

7)Images.

8) Factory Near his hometown of Derry Church, Pa, … “Sweetst Place on Earth”

Answers:

1) Alan Shugart
2) Bristol
3) Chivas Regal effect
4) Black Market
5) Almighty dollar
6) Rummage Sale or Jumble sale
7) Bugatti Veyron named after Pierre Veyron
8) Hershey

Round 4

1) Ad- Google earth

2) The company’s first product was a turboprop transport. The Brazilian Government contributed to its early growth giving it contracts and helping to increase its product line, and the company sold solely to the domestic market until 1975.
While military aircraft made up the majority of its products during the 1970s, by 1985 a regional airliner had debuted, the Brasilia. Which company?

3) Question on Alfa Laval- Heat exchanger…inspired by nature, birds or some such

4)  Give Funda

5) It was originally created as a neutral global distribution system (GDS) by Air France, Iberia, Lufthansa and SAS in 1987 in order to connect providers’ content with travel agencies and consumers in real time. The creation of it was intended to offer a European alternative to Sabre, the American GDS. It was built from core reservation system code coming from System One, an American GDS that competed with Sabre but went bankrupt, and a copy of the Air France pricing engine. What?

6) Pic http://goo.gl/JMbvl
The notes are not an officially recognized currency or legal tender since their sole intended purpose is to be offered as burnt-offerings to the deceased as often practiced by the Chinese and several East Asian cultures. What are they called?

7) The name apparently is the anglicization of the Sanskrit term for an untranslated and forbidden sex position in the uncompiled Kama Sutra texts that involves the penetration of all of a woman’s orifices, much like the mythical Venus Butterfly position in the West. This position is known as the “_______”.

Answers:
1) Google earth ad
2) Embraer
3) Alfa Laval
4) Mr. Yuk was conceived by Dr. Richard Moriarty to help children learn to avoid ingesting poisons. Living in Pittsburgh, the skull and crossbones previously used was not terribly helpful, because the Jolly Roger was the mascot for the local baseball team, the Pittsburgh Pirates. it had little meaning to children who equate the symbol with exciting things like pirates and adventure.
The color was chosen when Moriarty was showing different colors to students, and the green that was chosen was christened “Yucky!” by a young child. Hence, the name and the color. The design for Mr. Yuk was created by Wendy Courtney Brown, then a 4th grade student at Liberty Elementary in Weirton, West Virginia, as part of a Pittsburgh Poison Control design contest.

5) Amadeus
6) Hell bank notes
7) kirtu | Kirtu.com| Savita Bhabhi

TBQ Classic Archives

TBQ- The Business Quiz Classic Archives
TBQ- The Business Quiz Classic Archives

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missed signing up for our TBQ Classic series? Don’t worry. We are now offering the TBQ Classic archives. Mail us at thebusinessquiz AT gmail DOT com for more info.

Biz/Infra Quiz 4 Questions- Samvit School of Infrastructure Business

Samvit School of Infrastructure Business

Building Blocks-Quiz 4

1) Had you been to Ankleshwar in the late ’80s, you would have met a gentleman running a textile sizing unit, under the name Sulzer. Which businessman’s early story would you connect this to?

Ans: Tulsi Tanti
The Suzlon Group commenced its operations in the year 1987 when Sulzer Synthetics Pvt. Limited set up a sizing unit in Ankleshwar.

2) A question on a common observation.
While travelling on trains, you would have seen a yellow board that says W or W/L. What do they stand for? Clue: No, Waitlist is not an acceptable answer.

Ans: Whistle/Level Cross(ahead) or Whistle
The train whistles after the driver sees this signal.

3) How was the company, popularly known as the Extension in the late 1800s, known officially as?
Clue is within the question.

Ans: EasternExtension,ChinaandAustralasiaTelegraph Company

4) What in Lucknow was built by a company that traces its roots to the gentleman in this picture?

‘Ans: Lohe Ka Pul
Pic: William Jessop of Jessop & Co.

5) This company started selling something at Re 1 in 1899 inCalcutta. The price of this ‘commodity’ inLondonwas also something similar during this time period. What was thus sold to the people ofCalcutta?

Ans: Electricity, Calcutta Electric Supply Corporation Limited

 

 

 

 

 

6) Connect these images

 

 

 

 

 

 

Ans:KrishnapatnamPort

Krishnapatnam is a port town in Muthukur Mandal of Nellore District, the southernmost coastal district in the state of Andhra Pradesh, India. The history says that Vijayanagar Emperor, Sri Krishnadevaraya operated this port, hence the port was named as Krishnapatnam Port. The port operated small boats through BuckinghamCanal, which runs behind the port and was used as a waterway for transportation between Chennai in the south andKrishna river delta in the north. Later in 1960’s iron ore was exported by wooden boats from this port and in early 1980’s Government of India declared this port as a minor port.

Krishnapatnam Port logo and Navayuga Engineering Company’s Logo (They own the port)

7) Identify this building. Clue: It’s inIndia

 

 

 

 

 

 

 

Ans:ChandigarhAssemblyBuilding

8) Which Chennai based institution was formed as per the recommendations of the report shown in the image below?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ans: IDFC

9) Connect these two personalities. The former saved the latter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ans: The Bailey bridge is a portable pre-fabricated truss bridge. It is named after Donald Bailey. Army built a Bailey Bridge after a CWG bridge collapsed.

10) What built in the Pir Panjal range by a Alfred Kunz and C Barsel  between 1954 and 1960, was lauded as an infrastructural marvel?

Ans: Jawahar Tunnel

Biz/Infra Quiz 3 Questions- Samvit School of Infrastructure Business

Samvit School of Infrastructure Business

Building Blocks-Quiz 3

 Q1) Lutyens wanted the full courtyard of Rashtrapathi Bhavan to be seen from Vijay Chowk. Viceory Lord Hardinge, along with another architect, who was working with Lutyens, dismissed this as an expensive idea. The friendship between the architects ended thus. How do we know this battle?

Ans: Bakerloo or Battle of the Gradient

http://www.forbes.com/2007/06/20/072a.html

Q2) Connect.

Connect
Connect

Ans: Aswan Dam

a) Aswan Dam-

b) Gamal Abdel Nasser Hussein-president of Egypt after whom the reservoir of the dam “Lake Nasser” is named.

c) High Dam Burg Memorial Wall, Aswan, Egypt

d) Logo of Arab Contractors Company which was involved in the construction of the dam

Q3) Connect these images to a material.

Connect

Ans: Maraging Steel

Pic1- Adolf Martens
Pc-2 PSLV rocket- it uses this steel
Pic3- fencing blades- uses this steel
Pic 4: Used in golf club heads

Q4) This celebrated Indian author’s father-in-law played a major role in building Delhi. Along with the author’s father and others who were contractors, the father-in-law amassed a lot of wealth from this project. Name the author.

Ans: Khushwant Singh
Father: Sobha Singh
FIL: Sardar Bahadur Teja Singh Malik, Chief Engineer of CPWD

5) Claim to fame?

Brazil has smashed Chile’s record by completing the world’s largest Lego tower.
The tower erected at a Sao Paulo shopping center — reaches a height of 102 feet and 3 inches, breaks the previous record set in Santiago by 25 centimeters (9.84 inches).

6)Connect

Connect
Connect

Ans: Autobahn

Pic1- Hitler shoveling the earth for the ceremonial groundbreaking, his entourage of top Nazi leaders looking on. Dr. Todt grins behind him.

Pic2- For his work on the autobahnen, Hitler awarded Todt with the German National Prize for Art and Science. The award was a replacement for Nobel Prize which Hitler forbade Germans from accepting in 1936

Pic3- Alfred Nobel

Pic4- The First Reich Autobahn (RAB), From Frankfurt am Main to Darmstadt ( photographed in 1935)

7) It’s called Vembanad. This has put Nehru in the back seat. What?

Ans: Vembanad- India’s longest railway bridge (8.86km), inaugurated recently.
Till recently, Nehru Sethu over River Son (3.065 kms) was the longest rail bridge in the country.

8) This mining town and the PSU that operates out of the town are named after an animal, its face to be specific. Though the said animal is nowhere present in the area, the area is rich and is known for a lot of other species. Name the town.

Ans: Kudremukh

9) Identify

Identify
Identify

Ans: Kiran Grandhi- GMR

10) But laid in two years, O! man.

Make a 7 word  phrase

Rome Was not built in a day

Biz/Infra Quiz 2 Questions- Samvit School of Infrastructure Business

Samvit School of Infrastructure Business

Building Blocks-Quiz 2

1) Identify the brand and the company. Clue: Talk about diversification!

Ans1: Sobha Restoplus Mattress

Original Ad:

2) Connect.



Ans2: Krupp (or Thyssen Krupp)

Images: Krupp’s logo

ChryslerBuildingwas built using steel from Krupp

Big Bertha howitzer named after Bertha Krupp, manufactured by Krupp

Iran’s coat of arms-Iranonce owned over 25% stake in Krupp

3) Connect


Ans3: DP World

Images: UAE flag and reef knot are the constituents of DP World logo

DP World owns P&O, whose flag is shown.  Sultan Ahmed Bin Sulayem is the Chairman of DP World.

4) During war-time, we see army vehicles from across the country being taken on trains to border areas. How do we better know this hitchhiking?

Ans4: RORO – Roll On Roll Off

5) Connect


Ans5: Dum Dum airport

Sir William Boog Leishman- who identified the causative parasite of Dumdum fever, now known as Leishmaniasis/Kaala Azar. This fever is named after the place, Dumdum.

DumDumAirportis now named after Netaji Subhash Chandra Bose

Dumdum bullets, named after the place.

6) The year was 1919. She sat listening to her husband (Pic) about how his new venture needed money to make payments and explore newer areas in business. The little she could do was to offer her wedding ring. She did and he reluctantly accepted the offer. Her husband used the ring and that was a small beginning, as they say. Identify this couple in a Bollywood-ish incident. Also, name the company.

Ans: Erle and Vida Halliburtons| Halliburton

http://www.commondreams.org/headlines07/0314-08.htm

7) Connect

 


Ans: BrooklynBridge

Emily Roebling (pic), along with her husband Washington, took over building theBrooklynBridgeafter the death ofWashington’s dad,  John A. Roebling (image on stamp). The last image describes- Panic stricken people on theBrooklynBridge, May 30, 1883.

Ken Burns directed an Oscar nominated documentary on the bridge.

8) Connect


Ans: Ajinomoto Stadium

Tokyo Verdy and FC Tokyo are based out of Ajinomoto Stadium. The painting depicts a Japanese Tsunami. The stadium is being used as a refugee camp now. Dr. Kikunae Ikeda is the man behind the company, Ajinomoto.

9) A QuarrellingLotDead.

Unscramble to get an expensive shape.

Ans: Golden Quadrilateral

10) Connect


Ans:Grand Trunk Road

Images: Chandragupta Maurya- initiated the work.

Sher Shah Suri-carried on the work.

Kipling’s Kim is set on this road. The road is from Chittagong to Kabul. Poster is of Kabuliwala.

Biz/Infra Quiz 1 Questions- Samvit School of Infrastructure Business

Samvit School of Infrastructure Business

Building Blocks-Quiz-1

1) On 8th November, 1908, Sir Louis Dane wrote a note indicating that Suni and Badu gorges were favourable sites for a new project. Though a detailed report was submitted in March 1910, the project took off much later-post independence. What did Sir Louis Dane propose?

Ans1: Bhakra Nangal Dam

2) On his return to Scotland in 1783, John purchased an estate at Sauchrie, Ayrshire, and started experimenting with a new method of road construction. When he was appointed surveyor to the Bristol Turnpike Trust in 1816 he remade the roads under his control with crushed stone bound with gravel on a firm base of large stones. A camber, making the road slightly convex, ensured the rainwater rapidly drained off the road and did not penetrate the foundations. Who was he and what did he invent?

Ans2: John MacAdam , the man behind MacAdam Roads

3) If you go in search of Selangor Turf Club in its original site, what would you find today?

Ans3: Petronas Towers

4) They went to the same school and then joined the same company: F L Smith and Co. The company sent one of them in 1933-1934 to India to set up a cement factory in Coimbatore. The other guy joined in 1935. They set up a cement factory which later went on to be part of ACC. These men formed a partnership in 1938 and started importing and later manufacturing dairy equipments. What began thus? And who were these gentlemen?

Ans4: Holck-Larsen and Soren K Toubro or L&T

5) What was founded by A S Bhathena in 1966 as Wanson India Ltd?

Ans5: Thermax

6) This community migrated from Rajasthan to Saurashtra in early 7th century AD and would have probably contributed the most to India’s railway infrastructure development. They were pioneers in the laying and construction of line and bridges for the railways in hundreds of projects. Name the community?

Ans6: KGK- Kutch Gurjar Kashtriya

7) Unscramble this to come up with a name of the current head of a company, son-in-law of the founder.

AH! PINK SLUSH GAL

Ans7: Kushal Pal Singh

8) Connect these images.


Ans8: Willington

1) Lord Willington- former Viceroy and Governor-General of India.

2) Cochin Port Trust -Logo-

Willington Island was created from material dredged from the formation of Cochin Port.

It was named after him.

3) The Willingdon Sports Club- founded by him

4) Scene from Tintin in Tibet

The scene happens at Willington Airfield (later known AS Safdarjung Airport)-this is mentioned in the strip.

9) Connect these images to a major infrastructure project.


Ans9: Mumbai-Pune expressway

1) Pula- PL Deshpande, Author. Mumbai -Pune Expressway was earlier to be named after him.

2) It is named after YB Chavan

3) MSRDC -runs the expressway

4) Konkan Railway built the tunnels on the expressway

10) Connect these images to a company.


1) Logo of Indus Towers

2) Pasupati Seal from Indus Valley Civilization

3) Constellation Indus: Indus, an Indian holding a spear and arrows

4) Bharti owns 42% of the venture, 42% with Vodafone-Essar and the rest with Idea (Aditya Birla)

Announcement: online infra-sector related quiz

Hi all
Samvit School Of Infrastructure Business, Pune (http://www.samvitinfra.com/), along with TBQ-The Business Quiz (https://thebusinessquiz.com) is conducting an online business quiz series focussed on Infrastructure sector. The quiz is open for all- students, corporates and others. This is an individual event.
There will be 4 quizzes in this series, with prizes for every quiz and a prize for the overall winner.
Individual Quiz -Prizes worth
I: Rs.3000
II: Rs. 2000
III: Rs. 1000
Overall winners will be judged depending on the performance across the 4 events.
Prizes:
I: Rs. 5000
II: Rs. 3000
III: Rs. 2000
The first edition will go live at 9pm IST today(11th April 2011). Answers are to be mailed back in 24 hours to samvitbuildingblocks@gmail.com.

The second, third and fourth quizzes will go live at 9pm IST on 14th,18th and 19th of April respectively.
http://www.samvitinfra.com/

Ob Q: In the autumn of 1942, on the demand of the then Commander-in-Chief of India, a special force,HQ-ed in Shillong was raised for road work in Assam, Imphal and Arakan in Burma. Name it.

Ans: GREF