Tata Crucible Corporate Quiz 2010-Pune Finals
Courtesy: Samrat Mukherjee
WILDCARD ROUND
1) Which brand changed its positioning recently to ‘Your Move’?
Ans- Reebok
2) In the range of sunglasses, what does M in MDG stand for? (DG-Dolce & gabbana)
Ans- Madonna
3) Baby Shop. Iconic brand. Lifestyle stores
Ans- Landmark Group
4) Tech support of stores- ‘Genius Bar’
Ans- APPLE
5) Record label- SICO Music headed by
Ans- Simon Cowell
6) Deccan Queen became the 1st train to be offered what?
Ans- ISO certification
7) In 1984, this country’s govt.- celebrated 450th anniversary of Canada’s discovery- Kirk Soleil
Ans-Quebec Group
8) Vice chairman of TCS
Ans- S Ramadorai
9) Darjeeling tea. 1st in India to get what?
Ans- GI
EXTERNAL TRACK
Round 1
1) Demonstrated at Centennial Exhibition, Philadelphia. Emperor Alcantara-‘To be or not to be’ –Line 42 in Hamlet
Ans- Telephone- Alexander graham bell
2) He accepted the Webby award with the speech-‘Every character counts. Thank you.’
Ans- Jack Dorsey of Twitter
3) This was created at Sun Shadows in 1956. Titled ‘Million dollar quartet’- Johnny Cash, Jerry Lewis and the most famous being..
Ans- Elvis Presley
4) He is acknowledged by the world as architect of bi-racial trade house. Opium trade in China- burnt in England
Ans- Dwarkanath Tagore
5) This sport popularized by David Attenborough in 1960s to explain superior aspects of color TV
Ans- Snooker
6) How do we know the humanized version of the Turing test?
Ans- CAPTCHA
Round 2
1) ‘Yaari Dosti’ Hindi print ad.
Ans- Durex
2) Firm behind desi version of ‘America’s Next Top Model’
Ans- Red Chillies Entertainment
3) Identify 2 companies in the logo
Ans- ADANI WILMAR
4) Tic-Tac is a brand from which confectionary major.
Ans- Ferrrero Roche
5) What started through these 3 cartoon characters
Ans- Kelloggs
6) PEPSI A.M. Reason for branding.
Ans- Drink in the morning to get over a hangover
Round 3
1) Which world leader in carbonated drink category- used the services of Tata Elxsi
Ans- Coca Cola
2) What is the specific name of add-on package in Tata Sky having WB,MGM,TCM,Lumiere
Ans- Tata Cosmo Pack
3) In June, Croma Zip opened at which International airport
Ans- Delhi
4) Scandia & Arvind Group- Agent to handle tableware marketing in North india
Ans- Tata Ceramics
Round 4
1) Ja-Ri Corp., Cristiano ronaldo ad, product pic
Ans- Amway
2) Jump the q, prahlad kakkar,
Ans- Kyazoonga.com
3) WOW, IKNO, Capstan, krazzy 4 song
Ans- ITC
4) V3, 20-20, Signore Felice ____,
Ans- PARLE
Round 5
1) Started in Chicago-1928 with a battery eliminator
Purchased patents for automatic radio. Gets current name from William Lear
World’s 1st walkie talkie in 1940
Ans- Motorola
2) Instrument-1930s – radio comedian Bob Bruno – inventor 20 yrs. Earlier
Portable anti-armor rocket launcher
Ans- BAZOOKA
3) Started in 1899 by Swiss, English and Catalan men- Joan Gamper.
In its domain- revenue of 365 mill from its 2008-09 season
Ans- Barcelona