The Brand Equity Quiz 2012 – Ahmedabad Round

The Brand Equity Quiz 2012 – Ahmedabad Round

Courtesy: Mayank Mujumdar.

Same can also be found at http://www.quiztalk.in/brand-equity-quiz-2012-at-ahmedabad

Winner: Arvind Mills

Prelims
1. Zandu Pharmaceuticals was established on a piece of land near the river Rangamati. The king of which erstwhile princely state donated this land?
Jamnagar

2. Daag achche hain is the tagline of which product?
Surf Excel

3. The outlawing of logging in Thailand during the early 1990’s left thousands of domesticated _________ out of work?
Elephants

4. What is the term for the amount of CO2 released by an organization, industry or person?
Carbon footprint

5. Prior to this (event), Gloria was the last one to shut down the NYSE. What?
Hurricane Sandy

6. Australian mining company Rio Tinto supplied 8 tonnes of gold for which sporting event held recently?
London Olympics

7. On which channel is the Bournvita Quiz Contest telecast?
Colours

8. Which of the 5 Pandavas lost 1000 golden nishkas& 1000 chariots to Duryodhana in wager?
Yudhishthir

9. Which was the first social networking website to be valued at $100 billion?
Facebook

10. In 1950, Peter Drucker was the first to suggest that companies treat their employees as _______ instead of liabilities.
Assets

11. When Anil Ambani joined Reliance, he dropped the word ‘only’ from which brand?
Vimal

12. What connects Bajaj to MaharanaPratap?
Chetak

13. What was the name of the moneylender in Shakespeare’s Merchant of Venice?
Shylock

14. Aligarh is famous for manufacture of which product?
Locks

15. What does E in NEFT stand for?
Electronic

16. How many people are expected to visit Antarctica in 2012?
A.10000 B. 35000 C. 50000
35000

17. Who decided to pursue a career in aviation after a joyride in an aircraft at Hardelot, France at the age of 15?
JRD Tata

18. Which food item did Sanjay Dutt’s character sell in the movie Vaastav?
Pavbhaji

19. If IIM Calcutta was the first IIM to be set up, which was the second?
IIM A

20. Which Asian airline has an IATA code of SQ?
Singapore Airlines

21. Which Indian state is most frequented by luxury train routes?
Rajasthan

22. If you buy a product from brand TJ, where was it manufactured?
Tihar Jail

23. Which India-born director living in USA has a production house called Mirabai Films?
Mira Nair

24. On which cookie would you find a design of 12 flowers, 12 dots and 12 dashes per side?
Oreo

FINALS
ROUND 1
Answers to some questions were provided and the teams had to come up with the questions
1. Progress through Knowledge in Sanskrit
A. What is the motto of IIM Ahmedabad?

2. A personal hygiene product manufactured using saponification reaction
A. What is soap?

3. DhirajbenRuparel named this product so for being tasty
A. What does Lijjat (papad) mean?

4. This plastic equipment manufactured by Acme Corporation is used in all FIFA matches
A. Who manufactures the whistles used by referees infootball games?

5. It is the most popular type of cheese in USA
A. What is mozzarella?

6. Bangladesh gets half of its fuel wood from this place in India
A. What are the Sunderbans?

ROUND 2:-
1.Mother Dairy runs stores called Safal which sell perishable goods. Why were the stores named Safal?
Sabzee + Fal

2. In modern day media, what does EQ mean?
Engagement Quotient

3. Which term was popularized by Alex Faickney Osborn in the 1953 book Applied Imagination?
Brainstorming

4. Chennai based Nalli’s Silks came up with a shade called MS Blue to honor which person?
M.S Subbalaxmi

5. What are Trinidad Moruga Scorpion, Trinidad Scorpion Butch T Scorpion and Hainan Yellow Lantern some types of?
Chili

6. According to a survey by Nielsen, what is biggest cause of worry for working Indians?
Job security

ROUND 3:-
1. About 110 Nobel Prize winners, 20 Heads of States and 5 US Presidents have contributed to which widely referred literature?
Encyclopaedia Britannica

2. In marketing jargon, who are mystery shoppers?
Customers sent by a company to its own outlets/retailers to conduct surveys

3. Which brand of tennis balls have been used at the Wimbledon Championship since its inception?
Slazenger

4. Which popular packaging product would you associate with a company called Sealed Air?
Bubble Wrap

5. Which marketing fundamental was proposed by Jerome McCarthy in 1960?
4 P’s

6. Which is the world’s largest producer of Aspartame[actual question had a discrepancy]?
Ajinomoto

ROUND 4 (buzzer):-
1. Which firm started in 1911 is the second largest employer in USA?
IBM

2. Which apex Indian body was set up in 1927 on the recommendation of Mahatma Gandhi?
FICCI

3. The first salesperson for which company was a lady named Persis Albee?
Avon Products

4. In 1912, who asked Edison to manufacture a battery for self-starting automobiles?
Henry Ford

5.What have Bruce Springsteen, Bob Dylan and Rod Stewart insured at Lloyd’s?
Voices

6. Name the only coffee brand by Unilever.
Bru

7. If Milk: White Revolution, ________: Round Revolution?
Potatoes

8. Connect rainbows to a low-cost airline in India.
Indigo

9. In the petroleum industry, what is a BBL?
Oil Barrel

The Brand Equity Quiz 2012 – Mumbai – Finals

Brand Equity Quiz 2012_ Mumbai Finals
Winners: TCS Priyambad Pattanayak & Pravin Varma | 2nd Edelweiss

Selection Round

1) Which book has characters Raghav – a Journalist, Gopal- Dir Gangatel, Aarti- Ramada hotel

2) Which company changed its HQ to ‘One Hacker’s way’ California

3) This brewery was started by Arthur

4) It has a Spread Eagle as its logo

5) Which Scam sounds like something which has Calcium, mineral….

6) 1920’s founded as International Cellucotton Products

7) Montblanc’s the Limited Edition 3000 dedicated to which movie of Alfred Hitchcock?

8) In Youtube, it is the highest viewed Commencement speech. WHose speech?

9) Bacterium Clostridium botulinum …

10) Olive Bar, Mumbai, Delhi and which other city?

11) Which denomination of currency notes have the Himalayan range on the obverse?

12) Flipkart founders Sachin Bansal & Binny Bansal, previously worked for?

Tie Breaker : In 1982, Pranab Mukherjee succeeded which would be President then, to become the finance minister

Answers:

1) Chetan Bhagat’s Revolution 20/20

2) Facebook

3) Guiness

4) Barclays

5) Coalgate/Colgate

6) Kotex

7) Psycho

8) Steve Jobs

9) Botox

10) Bangalore

11) Rs. 100

12) Amazon

13) Venkataraman

Teams on stage: TCS (winners), Edelweiss (2nd), Maersk, Tata Capital, JWT, Goldfish

Round 1: Frame a qns

1) It was started to stop Cholera in Victorian England.

2) A recent Cosmopolitan survey- Women prefers it more than sex

3) First record of it being mentioned in “Heer Ranjha”, a Punjabi poem written by Waris Shah in 1766

4) Dell Streak was the first?

5) Radhe, RadhaRani, Balarama, GangaCafe

6) Only Qatar airways provide theses for long flights

Ans: Round 1

1) Lifebuoy

2) Facebook

3) Basmati rice

4) Phablet (Phone + Tablet)

5) Iskcon restaurants

6) Night suits

Round 2

1) His contract with the Monarch of Spain said that he could keep 10 percent of whatever riches he found, along with a noble title and the governorship
of any lands he should encounter.

2) One of the founder’s used the company’s expertise in pumps to develop a submersible bathtub pump for his son, Kenneth, who had developed rheumatoid arthritis.
He realized that their agricultural water pumps could be adapted to give his son soothing whirlpool treatments in the tub at home.

3) Why was Coca Cola not available in India from 1977 till 1993

4) Arthashastra- Rainy season…Entertainers and which oher group were banned – to prevent the agriculture being impacted

5) Richard Branson mentions that his business ideasof different businesses can be termed as ABCD. What is ABCD ? ( ALways Be….)

6) Google doodle- This Actor/director featured in the video

Ans: Round 2

1) Columbus

2) Jacuzzi

3) The new govt wanted the company to share its secret formula 7x

4) Gypsies/vagabonds

5) Always Be Connected Dots

6) Google doodle of Charlie Chaplin
(BTW, what about the John Lennon doodle? nevermind)

3rd Round – Visual
1)

2) Which Movie?

3)

Think: Television

4) What is the outfit called?

5) Identify

6) Identify

Ans: Round 3

1) Pistorius

2) Safe

3) Big Boss

4) Catsuit

5) Nargisi Kofta

6) Mao Suit

4th Round

1) Only living person to feature in the Amar Chitra Katha?

2) Broadway… Evita…

3) Author John Haggai..said about him ‘He did write crappy ads too’. Who?

4) What is Textonym?

5) It was the first subject taught as a correspondence course.
Hint: Corporate skill

6) Asian City…Fishing settlement..Sindhi fisherwoman Mai Koalchi

Ans: Round 4

1) Narayan Murthy

2) Ricky Martin

3) Salman Rushdie

4) A textonym is a word which becomes ambiguous when using predictive text due to having the same button combination as other unrelated words. Book= Cool

5) Shorthand

6) Karachi

5th Round

1) Video: What is being manufactured?

2) Song : “rich Girl”. Singer?

3) Video: From movie ‘Catch me If you can’

4) Audio: Yuvraj Singh. Which company?

5) Video: Vandana Luthra of VLCC

6) Audio: Song Mujhe kya bechega rupaiya- Satyameva Jayate. Singer?

Ans: Round 5

1) Credit Card

2) Justin Bieber

3) ‘Catch me If you can’

4) Birla SunLife

5) Vandana Luthra of VLCC

6) Sona Mohapatra

6th Round: Cell phones provided to search for answer

1) Radhe, O fish, 90 days, 63 cameras

2) Bisleri is named after?

3) J P Getty’s quote: __________ is like Manure. It Stinks

4) BSKYB took it to court three years ago over the use of the word ‘Sky’

5) After USA, this country is the largest contributor to UN in dollar terms

6) National Old Age Pension scheme named after which PM?

Ans: Round 6

1) Big Boss

2) Person. part of Founder’s name

3) Money

4) Skype

5) Japan

6) Indira Gandhi

Round 7- Only for the Top 2 Teams

1) The last, 32-volume print version, published in 2010, weighs 129 pounds and sold for $1,395. What?

2) 2006 Padmashri awardee ‘Ayurveda to the west’

Ans: Round 7

1) Encyclopedia Brittanica. (TCS team which was leading at this stage, answered it as Brittania Encyclopedia, a minor lapse and were not awarded the points, hence
scored a negative)

2) Shahnaz Hussain (TCS answered it and won the quiz)

The Brand Equity Quiz 2012 – Kolkata – Prelims

The Brand Equity Quiz 2012 – Kolkata – Prelims

Courtesy: The Champ himself- Rabi Sankar Saha

Kolkata BEQ was won by Rabi Sankar Saha & Bhaskar Datta.
Change of his previous partner sure seems to have done Rabi a great deal of good 🙂

Qs which consist 1 mark each

1. Which of these are not in Tangra, Kolkata? (MCQ & Local Qs)
Ans- Golden Dragon

2. Which watch brand is the Official Olympic Timekeeper since 1932?
Ans- Omega

3.Wch Indian Politician bought seeds from the Pune-based Pocha Seeds for his Rose Garden during his confinement?
Ans- Jawaharlal Nehru

4. Which term was first used in reference to trades jobs in 1924, in an Alden, Iowa newspaper?
Ans- Blue-collar

5. _____ Book is published by UN for Climate Change? (FITB)
Ans- Green

6. After US Dollar, which is the largest Foreign Reserve currency?
Ans- Euro

7. Whose capmpaign is the ‘Kentucky Fried Cruelty’?
Ans- PETA

8. Which ruler started the silver coins named Haidari & Imami (MCQ)?
Ans- Tipu Sultan

9.Which retailer has the highest per square foot sales of $5,600/Square Foot?
Ans- Apple

10.After which FM’s Budget Speech, Mrs. Gandhi commented ‘India’s shortest finance minister has delivered the longest speech’?
Ans- Pranab Mukherjee

11. The Benelux union in Europe comprisie of three countries, two of them are Netherlands and Luxembourg. Which is the other?
Ans- Belgium

12. What was invented in 1974 in Hungry to play on 3-D Geometry?
Ans- Rubik’s Cube

13. Who’s th presiding deity of all architects?
Ans- Vishwakarma

14. Kakababu series is written by wch writer (Local Qs)?
Ans- Sunil Gangopadhyay

15. This Year, ICICI Bank has introduced which unique facility for the first time?
Ans- PPF Account

16. Which Social Networking Site uses the “fail whale” as error message for the Webpage?
Ans- Twitter

17. Who is the higest Paid Footballer amongst these? (MCQ)

a) Sunil Chhetri
b) Odafa Okolie
c) Ranti Martins
Ans- Odafa

18. Monalisa Guest House, 172A, Sarat Bose Road, Kolkata. Signifies what?
Ans- Kahani of Vidya Balan

19. Which classless train was introduced by Madhu Dandavate in 1978 named after a famous literary work?
Ans- Gitanjali Express

20. can’t recall

A&V

21. Logo of Axis Bank

22. Ad of Lux Cozi starring SRK

23. Pic of Tarla Dalal

24. Cadbury Ad Jingle

25. The song ‘Taxman’ by The Beatles from the Album Revolver, Id the Group?

Idea Qs (Qs wch consist 2 marks each)

26. The tax collection of Empreror Akbar got a boost after the appointment of whom as Diwan-I-Ashraf?
Ans- Raja Todar Mal

27.FITB-‘If you reach for the stars, you might not quite get one, but you won’t end up with a handful of mud, either’
said by Leo Burnett (MCQ)
a) Poo
b) Grains
c) Mud
Ans- Mud

28. Who was been appointed as the Commissioner of Customs in Scotland in 1778?
Ans- Adam Smith

29. FITB- Sumantra Ghosal’s Quote ‘You can’t renew a Company without revitalizing its……’?
Ans- People

30. Who started teachin in Dhaka University in 1926 with the recommendation from Einstein?
Ans- Satyendra Nath Bose

Tata Crucible 2012 Corporate Mumbai Round- Finals

Tata Crucible 2012 Corporate Mumbai Round- Finals

Tata Track

Round # 1

1) In 2011 this co won the “L –Prize” which is the Noble prize equivalent in the field of energy conversation etc awarded by the US Dept of Energy …PHILIPS

2) UNESCO in Pakistan + NOKIA =E-talim (similar to what Idea cellular did in India)

3) In 1997, strategic merger between Mc Donald Douglas +Boeing

4) In the news this year, which giant tried to trade mark the 4 letter word ‘SOCL’-Microsoft

5) Bhilwara’s product-Mayur

6) Fusion hydra gel-GILLETTE

7) Machine technology by DOLCE GUSTO –Nescafe

Round # 2 (visuals)
1) What is Claytronics ?

2) Pic of Elihayu M Goldrath

3) KOLEOS patented by- Renault

4) Shiv Khera’a trademark :SK

5) Tracks & Records :Usain Bolt

6) Unlimited –the view is worth fighting for :Maharashtra tourism

Round # 3
1) Peruvian co AJILE –Big Cola

2) Long Island Boat Co- Billy Joel

3) I-Gate +Rio Tinto =Mine of the future program (hint was :Mumbai based IT co was recently acquired by this co)

4) Reliance foundation –Reliance drishti (magazine for the blind)

Round # 4 (connect question types round)
1) HUL products

2) VB, Carlton dry, Bulmers – Fosters

3) TVS group

4) Living media

Round #5
1) FICCI (GD Birla, Purshottam Thakur ..suggested by MK Gandhi)

2) Accenture (Arthur Andersen etc)

3) Pranab Mukherjee (Desher Dak was the 1st clue)

Tie breaker question for 2nd spot: Which co on entering India has positioned itself as the “Third place”?
Starbucks coffee

External track

Round # 1

1) Wallonia city council ad in the 1980s had him as a spokesperson telling investors that this was 1 place in Europe which reminded him of America : Neil Armstrong

2) Pic of Sayaji Rao Gaikwad –Bank of Baroda

3) “Cricket brought us to India much before business did”,this hit the headlines soon after India’s WC 2011 win-AUDI

4) Logo of Shubh Griha

5) Logo of GroupO Cars..who owns this co – Carlos Slim Helu

6) Martha Washington’s unique distinction as 1st lady of USA –only woman to have featured in the American currency note

7) Connect : Bill & Melinda gates foundation, Coca Cola ad in the background, Wharton Business School, The giving pledge : Warren Buffet

8) Pearson education sued this co in 2006 which resulted in the Indian co to change its name .What? Orient Longman became Orient Black swan

9) Who is working to retrieve Apollo 11 moon mission engines that plunged into the ocean decades ago? Jeff Bezos

10) Brian Luff –novel-Sex on legs –science fiction thriller –Audible Corporation:World’s 1st Audio book

11) AIA logo

12) US based brand “destination maternity” in India:Mom & Me by Mahindra & Mahindra

13) OV Bundellu –Apr’1993 , IDBI, Canara Bank and SBI are stake holders :CARE ratings

Round # 2

1) CASA D’cor (Poltrona Faus)

2) Connect :UNISON, London Olympic 2012, Thomson Houston :GE

3) Quesn on T20 WC logo , the modern spin designed by Witekite.

4) TATA Ises..what does ISES stand for?

5)Connect : AT&T, Axiata, pic of BK Modi, Song featuring Big B: Idea cellular

6) Pic of Lucy Koh (judge for Samsung –Apple fight)

7)Lodestone Management co logo ,acquired by :Infosys

8) Connect question on ABC (American Broadcasting Corporation)

Round # 3

1) started in 1994, Sakinaka Mumbai ,owned by Speciality Restaurants group :Mainlaind China

2) Quesn on DIABLO

3) Quesn on LOTTO (owners :Treviso football club)

The Brand Equity Quiz 2012 – Chandigarh

The Brand Equity Quiz 2012 – Chandigarh

Courtesy: Hitesh Kamboj

6 teams to qualify for the regional final:
1. Bharti Airtel with (24 points)
2. Infosys Red (24)
3. Pioneer &Partner (25)
4. Samsung (24)
5. Infosys Blue (21)
6. Winshuttle (22)
The chief guest, Vivek Malhotra (Vice President and Head of Marketing for Idea Cellular’s Punjab, Himachal Pradesh and J&K circles) presented the prizes to the winners. The team from Samsung ( represented by Nitin Gupta and Manu Kaushik) maintained their lead from the start and won the quiz

1) Which Arch said “Chairs are arch. Sofa are Bourgeois ?
Answer: Le Corbusier.

2) Which abbreviation of the 1920s is probable influenced by the proprietor name “Frigidaire”
Answer : Fridge.

3) In the 1990 Louis Cartier popularize the use of –
a) Diamond
b) Pearls
c) Platinum
Answer: C

4) Paul Di Resto, Nico Huldenberg and Jules Bianchi are drivers for which F1 team?
Answer Force India

5) What is the minimum amt that one can send through Instant Money Order on India POST?
Ans 1000 Rupee

6) Which bollywood film, directed by Bimal Roy in 1953, is the story of and Impoverished farmer who become the Rickshaw Puller.
Answer: Do Bhiga Jamin.

7) Last year the world oldest marathon runner featured in a publicity campaign for
– UNICEF
– DUREX
– PETA
Ans- Peta

8) In 2011 Rupert Murdoch News Corp. Launched the ‘daily’ it is the first Newspaper ?
-Internet
-Tabloid
-Ipad
Ans : ipad

9) Missing

10) You have to pay to go up the Eiffel tower
Serious/Joking
Answer: serious

11) All the winner of Nobel Prizes for Eco. Have won the award in their lifetime.
Ans: True/False— True

12) Complete this phrase ; Be penny wise and– ——Foolish.
Answer : pound

13) In 1917 the US Rubber company almost marketed their footwear creation calling it Veds or Peds. They finally used another four letter word for them what was that
Ans: KEDS

14) Who headed the salt lake org. Committee for th Olympic Paralympics Winter games of 2002.
Answer: Romney

15) What is trade mark as a type of plasticized cardboard carton for milk & other folded from a single sheet ?
Answer: tetra pack

16) who worked in the Daily Bungle ?
– Superman
– Batman
– spiderman
Answer: Spiderman

17) the Pakistan version of which board game is called Crorepati Baopaar
ANSWER: Monopoly

18) which is the most popular flavour of ice cream?
– Chocolate
– Strawberry
– Vanilla
Answer : Vanilla

19) Which company traded itself first shares in the 2011 using NYSE symbol “LNKD”
Answer- linkedin.in

20) In their effort to stop tea from being declared the national drink being did bar owner in Ludhiana abduntly server to their Customer?
Ans: Lassy ( a drink extracted from the milk)
21-25 Visual ques

Ans: 21) 7-Up adv

Ans:22) Lufthansa logo

Ans:23) Vijaypat Singhania

Answer: 24) Azim Premji Voice

Ans 25 audio of Aiyyaa movie

2 point for each ques 26-30
26) Only 19 nation representing 6% of the world population have comprehensive national bans on ————- adv ?
Ans. Tabacco

27) who presented the first interi budget of independent India.
Ans: R. K. Shanmukham Chetty

28) The name of which mild pain killer comes from ‘acetyliete spirsaure’ salicylic acid.
Ans. Aspirin .

29) Acc. To Philip Kotler the science and art of exploring, creation value to satisfy the needs of a target mkt at a profit is called————
Ans. Marketing

30) In 1882, a company started by which inventor provided the 1st commercial light system in Lower Manhattan ?
Ans. GE, Thomas Edison.

Finals
Round 1 : ( Derek gave answers and teams had to make ques See below 6 ques.)

1) 7824-7431-7884 Ranjana Sonawane of Maharashtra
Answer: Who was first AADHAAR recipient.

2) To cure his kidney stones Marquir de Lessert drank this water from an his friends property.
Answer: How did we got Evain Water.

3) Forbes magazine says this Indian the MOST Losers of 2011?
Ans: who ranked Luxmi Mittal most loser of 2011

4) This auto sport originated when bootleggers transported whiskey at night in modified cars to deceive the police ?
Ans. How Nascar originated

5) Travel Company started in 1841 when the founder took 500 passenger from Leicester to Loughborough
Ans. How Thomas& Cook Formed.

6) answer was Nickelodeon.

Round 2
1) In 1990s before he become the pioneer of it he was a motorcycle dealer, having poultry farm, he has served in Indian army, Udupi hotel owner and a stockbroker. Who
Ans. CAPTAIN Gopinath

2) Which iconic brand has assembly line in Brazil and Bawal (Haryana).
Ans. Harley Davidson

3) Acc. To the Times in London who is riches Musician in 2011 under the age of 30.
Ans. Adele

4) Missed

5) Missed

6) It is belived, Japanese used to put something in Chai to make it bitter what they used to put in the Chai ?
Ans. Turmeric

Round 3 ( Flicker Round ) Visual.
Ans 1. Accenture
Ans2. ?
Ans3. Banker to the Poor book image by Mohammed Yunis
Ans4. Yuvi Foundation T-Shirt.
Ans5. Kari Leaves
Ans6. Manthan movie Poster.

Round 4. ( Idea Deal Round)
1) Acc. To the recent survey who is the best brand ambassador in watch category
Ans. Tiger Wood

2) Name this commodity which derives its name from ‘Juniper berry”
Ans. Gin

3) My wealth comes from Luck and compound Interest ?
Ans. Warren Buffet

4) India produce more than 109 Product of it in India somthing related to the Agri product what ?
Answer: Spices ( The Youngest one in the hall crack this one Arpit from DPS)

5) In which city of Southern Hemisphere the movie ‘ The Lord of King’
Ans. NZ

6) Which company in the world produce more than 300 million rubber tyre ?
Ans. Lego

Round 5 (Skype Round) Audio round

Ans. 1 Neck Chand video

Ans.2 Q.n was cancelled as audio was not clear.

Ans.3 Whitney Houston song

Ans.4 Vico Termeric adv in Audio

Ans.5 Anushman Khurana Actor in Vickey Donor

Ans 6 Audio OF Piyush Pandey.

Last Round 6, 9 ques. In this round 1 team had to be out after 3 ques. 3 teams had to go back to pavilion and in which last year winner from Pioneer&Partner even after making a very gud come back in the game by giving answers of 3 ques. Consecutively and then fight remained for left 2 teams (Samsung and Infosys).

Round 6 Buzzer Round.

1. This mgt guru initial letter of his name is ‘MEP’
Ans. Micheal E Porter

2. Harry Bentley Bradley set to design which brand of Toys ?
ans. Hot Wheel

3) Qns on some comparison with Marilyn Monroe.

Winshuttle was Out after these 3 ques due to lowest score ?

4) In term of Tonnage which state produce more Wheat ( This ques. Made the fight tough for Pioneer&Partner last year regional winner as they answered Punjab.
Ans. UP

5,6) Not able to note DOWN due to to too much noise around .

So finally Bharti Infosys Blue and Pioneer&Partner were out after these 6 ques of 6th round.

So fight remaiedn between Samsung and Infosys Red

7) Which country has more user of FACEBOOK. (As Infosys Red got it wrong they were out and winner were Samsung of First regional round)
Ans- US

Tata Crucible 2012 Campus Schedule

Tata Crucible 2012 Campus Schedule

QOTB – Quiz on the Beach – 2012 – Prelims – Giri Pickbrain


For finals, click here

Answers

  1. ANIL AMBANI NAMED AFTER TINA AND ANIL
  2. CITIBANK
  3. INTERNET
  4. SATYA PAUL
  5. EVELYN LAUDER
  6. EXAMINER OF COINS
  7. HINADLCO
  8. APOLLO HOSPITALS
  9. MONISHA KALTENBORN OF TEAM SAUBER
  10. N.R. NARAYANA MURTHY
  11. AL CAPONE
  12. ANAND MAHINDRA
  13. UNIQUE PERCEIVED BENEFIT
  14. COCA COLA
  15. ABSOLUT
  16. RUPERT MURDOCH
  17. SPORTS ILLUSTRATED SWIMSUIT EDITION
  18. AVON
  19. CIPLA
  20. BERNARD ARNAULT
  21. BAJAJ ELECTRICALS
  22. SINGAPORE
  23. WENDT
  24. RED TAPE
  25. MARIO MIRANDA
For finals, click here

Quiz on the Beach QOTB 2012 Giri Pickbrain – TAPMI

Round 1

1) Connect Giriraja, Kalinga Brown, Grama Laxmi, Grama Priya and Vanaraja
2) Started in Netherland, 1436. Termed as a painless form of taxation. Elizabeth 1 used it in 1556. It was used to raise money for public good. What?
3) Missionary Church in Sweden- Kopimism. What is unique about them?
4) Niveo Symbolo in Jalndhar. What first in India?
5) US department of energy… restricted the sale of this luxury item… 9.5 litres of water/min
6) Company named ‘Celestis’ is the biggest in this business. Provides service to us human beings. What?
7) Chewed in African culture, led to stained teeth. It was used to treat cough, asthma. Broncho dilator. Which company’s name is derived from this?
8) In US it is legally allowed to sell only 5 times a year. It is said that the banks charge only the processing fee. But actually it is worth over 100 thousand of business. What?

Answers:
1) All brands of Chicken
2) Lottery
3) Advocates Copyig/Piracy
4) 1st International football maker
5) Shower
6) Burial in space/distribute ashes in space
7) Coca cola | Kola Nut
8) Sale of Blood

Round 2

1) This country launched the Postal stamp of migration of the first Indian labour around 150 years ago. …Ship S S Truro
2) Memebrs of Laclef. Known as holders of the golden keys. Who?
3) Venge- Carbon fibre- racing cycle. Which F1 team is behind it?
4) Whose quote ‘But sometimes I think it’s just like an on-off switch. Click and you’re gone. And that’s why I don’t like putting on-off switches.’

Answers:
1) South Africa
2) Concierge service
3) McLaren
4) Steve Jobs

Round 3

1) Pic of Brownie Mae Humphrey. First woman to appear in the Business week cover. What’s her claim to fame

2) Logo-PrimeMinister of this nation himself has expressed a great deal of interst in this


3) Pic of a person- Thomas____________ & a diamond. Connect


4) Pic- great gambler


5) Logo
6) Swiss Franc features Palace of Justice India. Dedicated to whom?
7) Pic…BahnHof owns it… stored at this secret location.What?


8) Pic-

Answers:
1) Tupperware parties
2) National Skill Development council
3) Cullinan diamond named after Thomas Cullinan
4) Steve Wynn
5) Census
6) Le Corbusier
7) Wikileaks server
8) Walt disney

Audience qns
1) Who are Sexocrats?
Ans Presentable buraucrats

Round 4
Audience
Arthur Wayne- Ans: Crosswords
Nano’s 1st International market- SriLanka
Raghuram Rajan- FaultLines

1) Ingka holdings – Ikea
2) In the guiness book of records as ‘the biggest family ownded chain’ Which Indian brand? Country Club
3) Cher Wang- HTC
4) Levi’s Citizen- Denizen
5) 204/20 6th Avenue, New York…1858- 5 lettered – Macy’s
6) Thomas Stemberg- Staples
7) From greek for inspiration and knowledge. Which 4 lettered brand? Asus

Round 5

Connect:

1) H&A store logo, Weetbix, backyard Cricket, Travelex…song from Six and out

Ans: Bret Lee | H&A store owned by Alok Industries. Brett Lee brand ambassador

2) Tata Logo, London Olympics 2012 logo, AOL, song Hero- hum mein hai Hero
Ans: Wolf Ollins

3) Calrence Hotel, RED, Elevation Partner
Ans: Bono

4) White diamonds, passion, Violet eyes, flintstone
Ans: Elizabeth Taylor

Round 6

1) Hut Tax, University of Oxford
Ans: Cecil Rhodes

2) Yes madam Sir, Navjyoti, Ramon Megsasay award
Ans: Kiran Bedi

3) University of Chicago, Logo of Standard Oil and some quotr
Ans: John D Rockefeller

4) Midas Touch, Tyson, Apprentice
Ans: Donald Trump

TBQ Classic Series Full Sample – 8

[ This is part of the actual TBQ Classic Series sent to our premium subscribers. Subscribers get these sets as PDF files. ]

———————————————————————————–——————————–————————————————————

TBQ Classic: Set of 310 quizzes (each Set with 10 questions)- Rs. 7875/-Frequency: 5-6 sets of questions per week on an average. Mail us at mailATthebusinessquizDOTcom for more info.

That’s not all. We are now offering TBQ Classic Archives. Lucky, you folks are. 1050 questions in one shot. Rs. 3725/- only.Mail us at mailATthebusinessquizDOTcom for more info.

——————————————————————————————————–————————————————————————

The Business Quiz

These quizzes are part of the TBQ Classic series

This is for private circulation.

https://thebusinessquiz.com

TBQ –390

1) The first writing machine that printed in any way like a modern typewriter stemmed from the idea of a writing instrument for the blind. The laurels for this achievement go to Pellegrino Turri of Italy, who built his machine in 1808 as a favour for his girl friend, the Countess Caroline Fantonio da Fivizzonol, who, despite losing her sight as a child, conducted volumnious correspondence. Along with this, he invented something to provide ink to the machine. What? The same invention was simulatenously and independently done by an Englishman named Ralph Wedgewood.
2) The Portugese in Goa levied a capitation tax known as Pensao do Shendy in the 18th and 19th centuries. From whom where they levied?
3) What are supernotes?
4) DuPont’s foray into this business began in the 1910s when company officials suggested making this as an outlet for excess nitrocellulose. What business and what was the produce?
5) This test is a simple way to gauge the active presence of female characters in Hollywood films and to judge just how well-rounded and complete those roles are. It was created by _____ in her comic strip Dykes to Watch Out For in 1985. Name the test and the cartoonist.
6) Identify this logo.
7) These surnames are more common among the Vaishnava banias and Jains. They were derived from the word that meant “to examine”
for they were examiners of coins. What?
8) What is Songun policy of resource allocation in North Korea?

9) The term was originally coined by Ed Miliband when speaking to BBC Radio 4’s Today Programme presenter John Humphrys. This term refers to the section of society regarded as particularly affected by inflation, wage freezes and cuts in public spending during a time of economic difficulty, consisting principally of those on low or middle incomes. What?

10) What are these?

———————————————————————————–——————————–————————————————————

TBQ Classic: Set of 310 quizzes (each Set with 10 questions)- Rs. 7875/-Frequency: 5-6 sets of questions per week on an average. Mail us at mailATthebusinessquizDOTcom for more info.

That’s not all. We are now offering TBQ Classic Archives. Lucky, you folks are. 1050 questions in one shot. Rs. 3725/- only.Mail us at mailATthebusinessquizDOTcom for more info.

——————————————————————————————————–————————————————————————

Answers:

Ans1: Carbon Paper
Ans2: Hindus | Shendy was a long braid of hair compusalrily grown by Hindus
Ans3: High quality counterfeit US Dollar bills printed on cotton-fiber paper using the same expensive “intaglio” printing presses used by the U.S. government
Ans4: films and photographic supplies |film base
Ans5: Bechdel Test | Alison Bechdel
Ans6: RMS Titanic Inc, which is the the Titanic’s court-approved salvor
Ans7:  Parekh and the Parikh from Pariksha
Ans8: The songun, or “military first,” revolution refers to Kim Jong-il’s policy of focusing resources on the Korean People’s Army and using it to police the country and dictate foreign policy, often by raising tensions with other countries.
Ans9: Squeezed Middle
Ans10: Jack Kilby’s notebook from 1958, along with two of the original integrated circuits

———————————————————————————–——————————–————————————————————

TBQ Classic: Set of 310 quizzes (each Set with 10 questions)- Rs. 7875/-Frequency: 5-6 sets of questions per week on an average. Mail us at mailATthebusinessquizDOTcom for more info.

That’s not all. We are now offering TBQ Classic Archives. Lucky, you folks are. 1050 questions in one shot. Rs. 3725/- only.Mail us at mailATthebusinessquizDOTcom for more info.

——————————————————————————————————–————————————————————————

SCMHRD Business Quiz- Gautam Bose – Finals

1) Identify this currency.

2) Connect

 

 

3) It is an acronym for favored emerging markets coined in late 2009 by Robert Ward, Global Forecasting Director for the Economist Intelligence Unit (EIU). The term has also been used by HSBC’s chief executive Michael Geoghegan. These countries are favored for several reasons, such as a dynamic and diverse economy and a young growing population

4) Which company built the engine for The ‘Sprit of St. Louis’ plane?

5) Company’s history- Key word ‘wood’

6) This brand dates back to 1851 in Rhode Island when Robert Knight, a textile mill owner, visited his friend, Rufus Skeel. Mr. Skeel owned a small shop in Providence, Rhode Island that sold cloth from Mr. Knight’s mill. Mr. Skeel’s daughter painted images of apples and applied them to the bolts of cloth. The ones with the apple emblems proved most popular. Mr. Knight thought the labels would be the perfect symbol for his trade name. What?

7) Who are Open collar workers?

Answers:

1) John Boyd Dunlop

2) Connect: Bubba Gump Shrimp Co.

Mykelti Williamson- best known for his role as Benjamin Buford (Bubba) Blue in the 1994 film Forrest Gump

Landry’s- Current owner of the restaurant chain

Bubba Gump Shrimp Co. Restaurants, Inc. was formed as a new restaurant chain in a joint enterprise with Paramount Pictures

3) CIVETS (Colombia, Indonesia, Vietnam, Egypt, Turkey and South Africa)

4) Ryan Air

5) Gibson

6) Fruit of the Loom

7) One who work from home- No fixed location

Round 2

1) It was founded in Kolkata in 1974 in collaboration with Heinrich Schmid AG of Switzerland by Mr. Bijon Nag, a technocrat entrepreneur. Which company?

2)
A partridge
Two turtle doves,
Three French hens,
Four calling birds,
Five golden rings,
Six geese
Seven swans
Eight maids
Nine ladies
Ten lords
Eleven pipers
Twelve drummers

3) “X” came to India in 1912, and learned of the existence of the “Y” shortly after they were set up in 1920. They had a brief legal tussle over the use of the telegraphic address ‘Oxonian’, but in general tolerated and even encouraged the firm, giving them special terms for OUP and Clarendon Press titles. ‘An enterprising firm, certainly good at display,’ H.S. Milford, Publisher to the University, commented to Sir Maurice Gwyer.

“Y” was established in 1920 by the Primlani family, a Sindhi business house. The outlets are now managed by the Apeejay Surrendra Group, a Calcutta-based conglomerate.

What are “X” and “Y”?

4) It was originally launched to compete with Estée, a fragrance released by Estée Lauder

Oprah Winfrey dedicated a segment of her talk show in 2007 to discuss the impact of its advertising. She stated that the ads inspired her. She wanted to be “confident and fabulous” like the “________ girls”. Which brand?

5) Perfume brand 6126 by Lindsay Lohan. Why is it named so?

6) It refers to the practice of making spoofs or parodies of corporate and political advertisements. It may take the form of a new image or an alteration to an existing image or icon, often in a satirical manner. What’s the term?

7) Bansibhai Vaghani and Dinesh Vaghani launched the company in 1972 on a triple-layered foundation of value, commitment and quality. Which company?

8) Hardtack (or hard tack) is a simple type of cracker, made from flour, water, and sometimes salt. Inexpensive and long-lasting, it was and is used for sustenance in the absence of perishable foods, commonly during long sea voyages and military campaigns. How are they known better? There is also a Movie by the name.

9) The name of the brand is legally and officially uncapitalized. It is an American clothing retailer founded in 1976. The name was inspired by, and is pronounced as in, the phrase “to be or not to be” from the play Hamlet.Manny Mashouf, who emigrated to the United States in the early 1970s, opened the first store in San Francisco. Name the brand

10) It was started as joint venture of lndustrial Development Trust of the Nizam’s Hyderabad Government and M/s Alladin & Company. Which company?

11) Margaret Rudkin, discovered that one of her sons had an allergy to commercial bre Encouraged by her family and her son’s doctor, she begins a small business out of her kitchen selling her bread to local grocers. Named for her family’s farm in Fairfield, Connecticut, consumers recognized her homemade bread’s quality and bought every loaf she baked. Which brand?

12) It is a German brewery in Munich, Bavaria, that produces a traditional Munich-style beer. It is currently owned by the American-Brazilian-Belgian company Anheuser-Busch InBev. Like other premium German beers, it is brewed according to the German “Reinheitsgebot” (Purity Law) dating back to 1516. Which brand?

13) Connect

14)
Karen Lunel Hishey
Identify Mrs Tashi Hishey

15) In the center of the state emblem of Pakistan is a quartered shield, with each quarter containing a major crop of Pakistan at the time of its adoption: cotton, jute, wheat and ___.
The 4th crop Pakistan was a big producer but now it imports. Which crop?

Answer:

1) IFB INDUSTRIES LIMITED

2) Christmas carol “The Twelve Days of Christmas”

The Christmas Price Index chose the items in the popular Christmas carol “The Twelve Days of Christmas” as its market basket: a partridge in a pear tree, two turtle doves, three French hens, four calling [sic] birds, five gold(en) rings, six geese, seven swans, eight maids, nine dancing ladies, ten leaping lords, eleven pipers, and twelve drummers.

3) X: Oxford University Press | Y: Oxford Bookstores

4) Charlie

5) Marilyn Monroe’s Birth date

6) Subvertising

7) Milton

8) SeaBiscuit

9) Bebe

10) Allwyn

11) Pepperidge Farm

12) Löwenbräu-Löwenbräu means “lion’s brew”.

13) R E Olds | band REO Speedwagon

14) Karen lunel-Liril Girl

15) Tea

Round 3

1) In 1996 he launched an unsuccessful campaign to elect Ernest, his Bernese Mountain Dog to Congress. Shugart later wrote about that experience in a book, Ernest Goes to Washington (Well, Not Exactly). He backed a failed ballot initiative in 2000 to give California voters the option of choosing “none of the above” in elections. Who?

2) It is the name of more than 200 hotels around the world. The first known Hotel was in Place Vendôme in Paris. What?

3) The ________Effect usually refers to the cost of tuition at private colleges and universities. Many parents assume that a higher-priced education is a better education. “The theory of it was, basically, we will raise the tuition as much as the market will bear,” said William Massy, a former Stanford University finance officer.

The ________effect is based on the commonly accepted perception that you get what you pay for. In the 1950s, Coca Cola was twice as expensive as Pepsi. Yet, Pepsi sales increased after they raised the price of the soda.

4) In medieval England there were nomadic mercenaries who wandered the country side and would sell their services to the highest bidder. These were hardened fighters who lived solitary lives in the wilderness. They did not have the luxury of servants to polish their armor and it would oxidize to a blackish hue, and they came to be known as black knights. At local town festivals they would have exhibition jousting matches in which the winner of the fight would win the loser’s weapons and armor. The local gentry, softened by the good life, would lose to these black knights. The nomadic knights didn’t have much use for an extra set of armor and would sell it back to them immediately after the fight. Origin of what?

5) The phrase from Washington Irving’s short story The Creole Village is: “The___________, that great object of universal devotion throughout our land, seems to have no genuine devotees in these peculiar villages; and unless some of its missionaries penetrate there, and erect banking houses and other pious shrines, there is no knowing how long the inhabitants may remain in their present state of contented poverty. Fill in the blanks

6) It is a sale of assorted secondhand objects contributed by donors to raise money for a charity. What?

7)Images.

8) Factory Near his hometown of Derry Church, Pa, … “Sweetst Place on Earth”

Answers:

1) Alan Shugart
2) Bristol
3) Chivas Regal effect
4) Black Market
5) Almighty dollar
6) Rummage Sale or Jumble sale
7) Bugatti Veyron named after Pierre Veyron
8) Hershey

Round 4

1) Ad- Google earth

2) The company’s first product was a turboprop transport. The Brazilian Government contributed to its early growth giving it contracts and helping to increase its product line, and the company sold solely to the domestic market until 1975.
While military aircraft made up the majority of its products during the 1970s, by 1985 a regional airliner had debuted, the Brasilia. Which company?

3) Question on Alfa Laval- Heat exchanger…inspired by nature, birds or some such

4)  Give Funda

5) It was originally created as a neutral global distribution system (GDS) by Air France, Iberia, Lufthansa and SAS in 1987 in order to connect providers’ content with travel agencies and consumers in real time. The creation of it was intended to offer a European alternative to Sabre, the American GDS. It was built from core reservation system code coming from System One, an American GDS that competed with Sabre but went bankrupt, and a copy of the Air France pricing engine. What?

6) Pic http://goo.gl/JMbvl
The notes are not an officially recognized currency or legal tender since their sole intended purpose is to be offered as burnt-offerings to the deceased as often practiced by the Chinese and several East Asian cultures. What are they called?

7) The name apparently is the anglicization of the Sanskrit term for an untranslated and forbidden sex position in the uncompiled Kama Sutra texts that involves the penetration of all of a woman’s orifices, much like the mythical Venus Butterfly position in the West. This position is known as the “_______”.

Answers:
1) Google earth ad
2) Embraer
3) Alfa Laval
4) Mr. Yuk was conceived by Dr. Richard Moriarty to help children learn to avoid ingesting poisons. Living in Pittsburgh, the skull and crossbones previously used was not terribly helpful, because the Jolly Roger was the mascot for the local baseball team, the Pittsburgh Pirates. it had little meaning to children who equate the symbol with exciting things like pirates and adventure.
The color was chosen when Moriarty was showing different colors to students, and the green that was chosen was christened “Yucky!” by a young child. Hence, the name and the color. The design for Mr. Yuk was created by Wendy Courtney Brown, then a 4th grade student at Liberty Elementary in Weirton, West Virginia, as part of a Pittsburgh Poison Control design contest.

5) Amadeus
6) Hell bank notes
7) kirtu | Kirtu.com| Savita Bhabhi